Inentingen voor Egypte tijdens de zwangerschap!?!

  • #1

    Ik heb een vraagje, ik weet net dat ik zwanger ben van de tweede. Nu hebben we net een reis naar Egypte geboekt en daar moet je dus voor worden ingeent... nu is mijn vraag weet iemand toevallig of dit mag tijdens een zwangerschap??

    Alvast bedankt,
    groetjes Marjolijn

    Reageer
    #2

    Voor sommige landen zijn vaccinaties nodig die de aanstaande moeder en het ongeboren kind kunnen schaden. Zwangerschap vraagt om extra voorzorgsmaatregelen bij het reizen. De veiligste periode om te reizen ligt in het tweede trimester, van de vierde tot en met de zesde maand. De meeste zwangere vrouwen voelen zich dan het fitst en de kans op een spontane abortus of vroeggeboorte is relatief klein. Wees tijdens de reis alert op klachten die afwijken van de normale ongemakken. Raadpleeg bij bloedingen, stolsels, buikkrampen, gezwollen benen, hoofdpijn of visusklachten direct een arts. Op reis gaan kan, mits een aantal zaken is geregeld. Controleer of jouw verloskundige controles op de plaats van bestemming door kunnen gaan en check of er geschikte levensmiddelen voor zwangeren verkrijgbaar zijn, zoals gepasteuriseerde melk en flessenwater.
    Voor het eerst naar de tropen gaan tijdens een zwangerschap is onverstandig. Als de reis geen verplichting is, luidt het advies een andere bestemming of een later tijdstip te kiezen. Bij zakenreizen geldt dat zwangere vrouwen in sommige culturen anders worden behandeld en daardoor mogelijk minder resultaat kunnen boeken.
    Afgeraden wordt het reizen naar risicovolle gebieden zoals bestemmingen op grote hoogten en gebieden waar malaria heerst. Bij bepaalde omstandigheden zal een zwangere vrouw zeker een negatief reisadvies krijgen. Overigens beslist u zelf of u dat advies opvolgt.
    Raadpleeg uw huiarts voor absolute zekerheid.

    Reageer
    #3

    er zijn een aantal vaccinaties die beslist niet mogen!
    Ook is het risico tijdens zulke reizen altijd aanwezig dat je ziek wordt, wat als je zwanger bent meer risico's inhoudt.

    Er zijn op Internet veel sites hierover te vinden dus Google even.
    Elmar reizen b.v. geeft uitgebreid antwoord op deze vraag.
    Persoonlijk zou ik het nooit wagen om tijdens een zwangerschap naar dit soort landen te gaan, waarom risico lopen? Maar de keuze kun je maken als je alles leest en dan een afweging maakt.
    goede zwangerschap verder.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik heb me nog nooit ingeent om naar Egypte te gaan, ik weet niet wat je gaat doen daar maar als je rond om je resort blijft is er niets aan de hand.
    Ik moest nog een inenting halen toen ik zwanger was, maar heb het niet gedaan omdat ze niet weten wat voor effect het heeft op je ongeboren kind.

    Veel succes groetjes Cyrille

    Reageer
    #5

    Ik ben naar egypte geweest toen ik 9 weken zwanger was. Ik ben bij de ggd geweest om me te laten in enten. Ik weet even niet meer welke het was. Maar wel dat ik een andere variant kreeg omdat ik zwanger was.
    Je niet laten inenten lijkt me niet slim. Je beslist nu namelijk niet alleen over je eigen leven, maar ook over dat van je kind.

    Reageer
Reageer op: Inentingen voor Egypte tijdens de zwangerschap!?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief