Denk jij na over een Second Opinion?

Second Opinion

Heb je twijfels over jouw diagnose en over de voorgestelde behandeling? Of ben je al lange tijd onder behandeling, maar zie je geen verbetering en de angst en onzekerheid slaat toe? Vraag dan een Second Opinion aan, studies tonen aan dat een Second Opinion echt bepalend kan zijn voor jouw verdere leven.

Studies tonen aan dat 1/3 van de patiënten die een second opinion aanvragen een grondige wijziging in hun diagnose en/of behandeling geadviseerd krijgen. Zo ben je zeker van de juiste zorg.

Samenwerking

Dokter.nl heeft een exclusieve samenwerking met Royal Doctors; een onafhankelijke organisatie opgericht in 1999 met een uitgebreid Europees netwerk van meer dan 250 zorgvuldig geselecteerde medische specialisten. Royal Doctors is gespecialiseerd in het koppelen van één van deze 250 gespecialiseerde artsen aan jouw dossier.

Waarom een second opinion via Royal Doctors?

 • 80% van alle verzekeraars in Nederland en België vergoeden de kosten van een Second Opinion via Royal Doctors.
 • Geen wachttijden.
 • Geen kostbaar tijdverlies.
 • Unieke werkwijze: digitaal wordt jouw medische dossier met jouw toestemming opgevraagd en door een medisch expert geanalyseerd.
 • Binnen 10 dagen ontvangt je jouw Second Opinion rapport en antwoorden op jouw vragen.
 • Patiënten geven Royal Doctors een tevredenheidsscore van meer dan 98%.
 • Verzekeraars waar afspraken mee gemaakt zijn: Zilveren Kruis, Avéro, Prolife, Interpolis, FBTO, ONVZ, VvAA en VGZ.

Hoe verloopt een aanvraag?

Wat gaan wij voor jou doen?

STAP 1 > Alle informatie verzamelen

 • Je vult digitaal de beveiligde vragenlijst in. Zo krijgt Royal Doctors meer inzicht in jouw persoonlijke situatie, vragen en bezorgdheden.
 • Royal Doctors vraagt discreet, na dat wij jouw toestemming hebben gekregen, jouw volledige medisch dossier op.

STAP 2 > Selectie van de juiste arts

 • Uit het uitgebreide Europese netwerk wordt de medisch expert geselecteerd die het meest geschikt is om jouw situatie te beoordelen.
 • De medisch expert analyseert grondig jouw dossier, beantwoordt al je vragen en stelt een leesbaar Second Opinion Rapport op.

STAP 3 > 10 dagen later ontvang je jouw Second Opinion Rapport

 • Je ontvangt jouw tweede mening Rapport via aangetekend schrijven bij je thuis.
 •  Wij adviseren je nadrukkelijk om dit rapport daarna met je eigen behandeld arts te bespreken.

Vraag uw second opinion aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een diagnose ?
Is je behandeling reeds gestart ?
Reden van de Second Opinion
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen:  
reactie op “Denk jij na over een Second Opinion?
 1. Geachte,
  Een second opinion is zeker nodig, en men moet ook eisen dat de arts bij wie men twijfels heeft de second opinion leest. Ik woon in België en mijn man is 9 jaar geleden in een gekend Antwerps ziekenhuis gestorven zoals geen enkel dier in een slachthuis nog mag sterven. Hij had de ziekte van Kahler, een zeer pijnlijke beenmergkanker en ze hebben hem drie maanden lang schandelijk bedrogen en belogen aangaande zijn toestand. De second opinion, die 2x infaust was, werd door de behandelende arts zelfs niet bekeken, maar naar ons terug gezwierd. Toen ik mijn man op maandag uitgeput naar het ziekenhuis bracht, werden wij uitgelachen en ik kreeg geen ‘rooming-in’ omdat mijn man ‘niet terminaal’ was. Na weer pijnlijke behandelingen, die helemaal geen nut meer hadden, en die hij niet wenste, is hij op donderdag, zonder de minste bijstand, na een 6 uur durende doodsstrijd met wild in het rond slaan, roepen en tieren van de pijn, totaal uitgeput, gestorven. Ik alleen heb dit mogen aanschouwen. Een zo gezegde verpleegster, die een koffie binnen zwierde, vluchtte weg en riep ‘al lachend’: ”hij heeft nog veel levenslust”. Mijn klacht met advocaat kreeg een no request met begronding dat dit een ‘correcte behandeling’ was geweest. Het was dus routine… Hoeveel sukkelaars zijn er daar sindsdien dan ook nog in pijnen ‘beyond words’ gestorven???

  Geschreven door Geurdje op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief