Hoe lang leeft sperma in je urinebuis

 • #1

  Dag,

  Eigelijk heb ik twee vragen.

  1. Hoe groot is de kans dat men zwanger wordt door voorvocht, je leest namelijk verschillende dingen, de een zegt dat het niet kan en elders staat het dat het wel degelijk mogelijk is.

  2. Mijn laatste vraag is, hoe lang blijven de zaadcellen in je urinebuis leven nadat je hebt geëjaculeerd(ik ben niet gaan plassen om het te reinigen).. Want ze deed een half uur daarna mijn penis in haar vagina voor paar stoten.. En daarna had ik wel een condoom omgedaan..

  Wij hebben seks gehad op 10 februari en ze zei dat ze op 10 maart ongesteld is geworden, is het mogelijk dat ze alsnog zwanger is ivm de menstruatie cyclus?

  Groeten,
  Drenthe94

  Reactie
  #2

  In principe zitten er in voorvocht geen levende spermacellen. Tenzij je kort tevoren(enkele minuten) een zaadlozing zou hebben gehad en niet hebt geplast. Dat is dan ook meteen een antwoord op de vraag hoe lang spermacellen in de uirne buis over leven. Enkele minuten dus.

  Als ze na de seks ongesteld is geworden, is de kans dat ze zwanger is nagenoeg nihil

  Reactie
  #3

  Dus ondanks het sperma warm en gesloten in de urine buis zit, duurt het niet lang voordat het dood is waardoor je daarmee geen vrouw zwanger kunt maken?

  Reactie
  #4

  Het sperma wordt vernietigd door de urinesporen in de urinebuis en kan maar enkele minuten overleven.

  Reactie
  #5

  Maar ik ben na de eerste ejaculatie niet naar de wc gegaan om te plassen...

  Reactie
  #6

  Maar ook dan leeft het maar enkele minuten...

  Reactie
  #7

  Hoi, heb je misschien een bron waar het vermeld staat dat urine enkele minuten kan overelen in de urine buis..

  Hier zeggen ze ook ongeveer hetzelfde maar dan een uur : http://sexetc.org/info-center/post/can-you-get-pregnant-from-pre-cum/

  Reactie
  #8

  http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kunnen spermacellen/zaadcellen die achterblijven in de urinebuis langer of korter dan 5 minuten in de urinebuis overleven? Wat gebeurt er met (aangemaakte) zaadcellen wanneer een zaadlozing op het allerlaatste moment wordt uitgesteld?

  Reactie
  #10

  Die leven doorgaans niet langer dan 5 minuten.
  Die blijven zitten waar ze waren.... in de zaadblaasjes...

  Reactie
  #11

  Kunnen deze niet meekomen met  voorvocht? 'Doorgaans' betekend dit dat het toch mogelijk is dat ze na 5 minuten in sommige gevallen  nog kunnen leven?

  Reactie
  #12

  In voorvocht zitten biologisch gezien geen levende spermacellen, tenzij er kort van tevoren een zaadlozing zou zijn geweest(enkele minuten) en er niet geplast is.

  Reactie
  #13

  Dus stel dat je een orgasme voelt aankomen en op het  allerlaatste moment (vlak voor point of no return) tegenhoud (of uitblijft door bijv. te schrikken) en 5 minuten later verlies je voorvocht, zonder dat je tussendoor geplast hebt, dan kunnen daar geen levende spermaresten in zitten?

  Reactie
  #14

  Dan zou dat wel kunnen

  Reactie
  #15

  En als je dit voorvocht na langer dan 5 minuten verliest?

  Reactie
Reageer op: Hoe lang leeft sperma in je urinebuis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief