Vruchtbaar?

Online ZorgZus
 • #1

  Hai dokter,

  Ik vroeg mij iets af..
  Stel dat je niet vruchtbaar ben als vrouw en je doet ovulatietestjes, voelt je eisprong,meet je temperatuur op en je cervixslijm is goed.. en de testjes geven toch een streep als teken van vruchtbaarheid.. stel dat je niet vruchtbaar ben, zal dan zo een testje ook geen streep geven?

  Reageer
  #2

  Met alle dingen die je noemt zou je in principe ook vruchtbaar moeten zijn... wat is de reden van de vraag?

  Reageer
  #3

  De reden van de vraag is omdat ik vaker heb gedacht dat ik misschien pcos zou kunnen hebben en omdat ik al een tijdje bezig ben om zwanger te worden. ik vraag me dan af waarom het niet lukt terwijl de temperatuur, cervixslijm en de dag in orde zijn.. ๐Ÿ™ word er langzamerhand best hopeloos van.

  Reageer
  #4

  Bij PCOS ontstaan er in de regel nog wat andere klachten.
  Hoe verlopen je menstruaties? Ben je recent gestopt met de pil?
  Hoe lang ben je bezig om zwanger te raken?
  Heb je op de goede momenten seks?

  Reageer
  #5

  Mijn menstruatie verloopt goed. ik houd het bij in mn agenda en op een app en het is precies op de dag wanneer het ook komen moet.ik slik al jaren geen anticonceptie en heb op de goede momenten sex. waarom ik dat denk is dat ik buitenom de mensntr ook last heb van haren onder mn kin en buikharen ๐Ÿ™

  Reageer
  #6

  Ben anderhalf jaar al bezig

  Reageer
  #7

  Ik denk dat het dan goed is om een verwijzing te vragen naar de gynaecoloog.
  Je hebt eigenlijk geen klachten die aan PCOS doen denken..

  Reageer
  #8

  Ik ben eind augustus nog naar de eerste hulp geweest omdat ik een buikpijn had die steeds maar erger werd. de eerste dokter die voelde en ze maakte een vingerende beweging en het deed zeer aan de rechterkant van mn onderbuik. ze had het over een baarmoeder kanteling..half uurtje later moest ik weer naar een andere. dat was een gynacoloog en die heeft een echo gemaakt, eendenbek erin etc. getest of soa, kweekje alles..was niks aan de hand. hij stelde me allemaal rare vragen of ik ooit zwanger was geweest of ik anticonceptie gebruik etc.. maar er is niks uitgekomen. geen vleesbomen of tumoren etc.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je al 1,5 jaar bezig bent om zwanger te worden en het lukt niet is dat toch een reden om naar de gynaecoloog te gaan.

  In augustus ben je met een specifieke klacht in het ziekenhuid geweest. Ze kijken dan niet hoe het met je vruchtbaarheid zit.

  Reageer
  #10

  Ik heb nog wel gevraagd of ik kindjes kan krijgen en meneer zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken..maar daar kan ik dus niet zomaar vanuit gaan. ik heb zaterdag mn eitje gehad, dikke streep op de test en cervixslijm was draaderig. heb gemeenschap gehad en nu maar f afwachten. als het niet raak is zal ik meteen een afspraak maken. kunt u mij misschien kort uitleggen hoe zo een onderzoek gaat?

  Reageer
  #11

  Dokter,

  sinds gister heb ik last van rechts in de onderbuik. vandaag is het langzaam verschoven naar de onderkant van mijn buik. ook doen mijn borsten en tepels erg zeer. kan het miss zo zijn dat het dit keer wel gelukt is of is t daar nog te vroeg voor? over 12 dgn word ik pas weer ongi.

  Reageer
  #12

  Als je over 12 dagen pas ongesteld gaat worden, zullen de klachten door de eisprong veroorzaakt worden. Zwanger kun je in principe nog niet zijn.

  Ik zie net dat ik je vraag van 1 mrt niet beantwoord heb....
  Bij een vruchtbaarheidsonderzoek wordt gekeken of er voldoende eicellen aanwezig zijn en of er eisprongen plaats vinden. Daarnaast zal het sperma van je partner onderzocht worden op aantallen spermacellen en vitaliteit.

  Reageer
  #13

  Maar mn eisprong heb ik al gehad :O

  Reageer
  #14

  Misschien verwacht jij de eisprong iets te voeg.

  Als je een positieve ovulatietest hebt, betekend dat in de regel dat de eisprong 24-36 daarna zal plaatsvinden.
  Ook het cervixslijm, als het helder en elastisch is, geeft aan dat de vruchtbare dagen zijn aangebroken, maar niet dat er dan ook al een eisprong heeft plaatsgevonden.
  Je schrijft:

  ik heb zaterdag mn eitje gehad, dikke streep op de test en cervixslijm was draaderig. heb gemeenschap gehad

  Heb je in de dagen erna ook nog gemeenschap gehad?

  Reageer
Reageer op: Vruchtbaar?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief