zwanger worden

Online ZorgZus
 • #1

  ik ben al bijna 2 jaar bezig om zwanger te worden en het wil maar niet lukken maar kunt iemand mij mischien vertellen wanneer ik ovuleer mijn laatste menstruatie was 31 maart tot 5 april op welke dag ovuleer ik da eigenlijk? en mijn cyclus is 22 dagen

  Reageer
  #2

  cyclus is 22 dagen zeg je. trek van die 22 dagen 14, 15 of 16 dagen af en je hebt de ovulatiedag. Dus dag 8,9 of 10 heb jij je ovulatie. 31 maart ongesteld geworden, dat is dag 1, dus 7, 8, 9 april heb jij je ovulatie (als het goed is) NU DUS...;-)
  Dit is toch vrij algemene informatie of niet ??

  Reageer
  #3

  het bericht hierboven is niet helemaal duidelijk.
  Misschien dat dit duidelijker is voor je:
  Om zwanger te worden moet er tijdens de meest vruchtbare tijd van de vrouw gemeenschap plaatsvinden en moet de zaadlozing in de schede plaatsvinden. Aangezien een vrouw misschien niet exact op dag 14 ovuleert, is het verstandig om in ieder geval gemeenschap te hebben op de dagen 10, 12, 14 en 16. Om te zorgen dat er genoeg sperma beschikbaar is, wordt rond de ovulatie om de andere dag gemeenschap aanbevolen, in plaats van elke dag. Dit advies wordt gegeven omdat bij mannen met een lage concentratie zaadcellen de concentratie hierdoor nog lager worden, zodat de kans op bevruchting niet vergroot, maar eerder verkleind wordt. Het baarmoederslijm werkt daarnaast als een soort buffer, zodat er ook gedurende langere tijd achter elkaar zaadcellen doorgelaten worden. Na de gemeenschap leeft het sperma 48 uur, maar de eicel moet binnen 24 uur worden bevrucht. Een belangrijk punt om te onthouden is dat, als een vrouw de ene maand haar eisprong lijkt te hebben op "dag 14", dit niet betekent dat ze dat de volgende keer ook op precies dezelfde dag doet.

  Tip: typ op google eens in 'ovulatie wanneer?'

  Reageer
  #4

  als je 2 jaar bezig bent is mijn vraag: loop je al in het ziekenhuis? Wat is er gecontroleerd?
  Brenda

  Reageer
Reageer op: zwanger worden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief