visolie

Online ZorgZus
 • #1

  hallo allemaal?

  ik ben niet zwanger , maar wil dat wel in de toekomst,maar kan ik nu ook wel visolie el mare voor zwanngere vrouwen gebruiken?

  heb het namelijk al wel in huis.

  groetjes van kim

  Reageer
  #2

  Visolie is geraffineerde olie afkomstig uit vis. Visolie kan bedoeld zijn voor menselijke consumptie of voor verwerking in diervoeders. Visolie bevat vetzuren zoals omega-3, vetzuren waaraan positieve eigenschappen voor de gezondheid worden toegekend. Omdat n-3-vetzuren uit vis zo gezond zijn, zijn er ook capsules te koop met EPA en DHA (‘visolie’). Toch is 'echte' vis eten beter: het is namelijk niet helemaal uitgesloten dat bij de gezondheidseffecten behalve visvetzuren ook andere stoffen in vis een rol spelen. Voor personen die geen vis willen of kunnen eten, zijn supplementen met visolie wel een alternatief. Inmiddels zijn er ook supplementen te koop met DHA en EPA die worden geïsoleerd uit (gekweekte) algen. Deze vetzuren zijn identiek aan die uit visolie.

  Reageer
  #3

  Steeds meer zwangere vrouwen gebruiken visolie supplementen. Wetenschappers geloven (en weten dat dus niet zeker) dat deze gezonde vetten gunstig zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby en voor de ontwikkeling van de retina.

  Er is dus nog geen officiële en wetenschappelijke bewezen aanbevolen hoeveelheid voor omega-3 vetzuren.
  Let wel dat visoliecapsules vaak potentieel hoge concetraties vitamine A kunnen bevatten die mogelijk wél schadelijk kunnen zijn.

  Als u visolie tabletten wilt slikken voor uw zwangerschap, is het belangrijk dit altijd eerst te bespreken met uw huisarts.

  Het huidige advies voor zwangere en borstvoedende vrouwen is 2 porties verse vis per week.

  Reageer
  #4

  kan ik dan wel visolie gaan gebruken nu speciaal voor,tijdens en na de zwangerschap?
  van het merk el mare?
  ikben niet zwanger...ofmoet ik dan een ander soort visolie nemen voor de nniet zwangere.

  groetjes van kim

  Reageer
  #5

  Het merk is van geen belang, de samenstelling van de visoliecapsules wel. Laat je door je huisarts voorlichten, want zomaar pillen slikken, zonder dat je dokter ervan weet, is altijd onverstandig.

  Reageer
Reageer op: visolie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief