waar moet ik op letten als ik een nieuwe zorgpolis afsluit?

  • #1

    Kan iemand mij aangeven waar ik naast de premie ook op moet letten als ik een zorgverzekering afsluit? Ik ben snel geneigd om alleen naar de kosten te kijken, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de service van verschillende zorgverzekeraars op het moment dat je ze nodig hebt. En kan iemand me wat vertellen over de dekking van verschillende polissen. Moet ik alert zijn op addertjes onder het gras? Ben benieuwd.

    Reageer
    #2

    Ik zou altijd een "natura" verzekering nemen. OK die is wat duurder dan de "restitutie" verzekering, maar de kosten die de verzekering uitkeert zijn van te voren bepaald; m.a.w. weinig "kleine lettertjes" + de rekening gaat direct naar de zorgverzekeraar.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Dat is net verkeerd om. De restitutie is juisqt duurder, omdat je niet verplicht bent om van de door de zorgverzekeraar gecontracteerde zorg gebruik te maken.

    Reageer
    #5

    Kijk op http://www.kiesbeter.nl/zorg-en-kwaliteit/default.aspx.
    Hier kun je een goede vergelijking maken tussen diverse zorverzekeraars.
    Ik zou in ieder geval naar de vergoedingen kijken van de basis en aanvullende verzekeringen.
    Je sluit een zorgverzekering af om bepaalde zaken die je belanmgrijk en nodig vindt vergoed te krijgen. De premie´s vergelijk je daarna. Dan kun je de afweging maken of je de betalen premie er voor over hebt.

    Reageer
    #6

    Voor mij zijn belangrijk: duidelijke polisvoorwaarden ( leesbaar, professioneel), goede , snel bereikbare klantenservice ( kun je van te voren testen door ze op te bellen en enige vragen te stelle), restitutiepolis ja!.

    Reageer
Reageer op: waar moet ik op letten als ik een nieuwe zorgpolis afsluit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief