Wat verwacht u van úw zorgverzekeraar?

 • #1

  Meldactie zorgverzekeraars

  De NPCF en ConsumentendeZorg.nl starten 27 augustus een meldactie over zorgverzekeraars. De rol van zorgverzekeraars is namelijk veranderd met de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Zo moeten zij onderhandelen met zorgverleners over de kwaliteit, de prijs en de organisatie van de zorg. Met onze meldactie willen wij achterhalen wat u hiervan merkt en wat u eigenlijk verwacht van uw zorgverzekeraar.

  In de meldactie staan drie onderwerpen centraal:
  1. Heeft u - als verzekerde - zicht op de nieuwe taken van uw zorgverzekeraar?
  2. Mag uw zorgverzekeraar invloed hebben op uw keuze voor een zorgverlener of instelling?
  3. Wat weet u over de invloed van uw zorgverzekeraar op de prijs en kwaliteit van zorg?

  Verder zijn we o.a. benieuwd naar uw vertrouwen in het oordeel van de zorgverzekeraar.

  Meld uw ervaring:
  http://www.npcf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1129:meldactie-wat-verwacht-u-van-uw-zorgverzekeraar&catid=43:persberichten&Itemid=66

  Reageer
  #2

  Patiënten willen niet dat zorgverzekeraars 'bepalen' naar welke zorginstellingen iemand moet gaan. Maar een beetje sturing vinden ze wel acceptabel. Ook willen zij beter geïnformeerd worden over de kwaliteit van zorgverleners. Dit zijn de resultaten uit de meldactie zorgverzekeraars die ConsumentendeZorg.nl in september hield.

  Uit het onderzoek blijkt verder dat een meerderheid weet dat er afspraken worden gemaakt over kwaliteit en kosten tussen zorgverzekeraars en zorgverleners. De zorgverzekeraar krijgt gemiddeld een 7,2. Het algemene beeld is dus ruim voldoende.

  Lees het rapport op:
  http://www.consumentendezorg.nl/index.php?option=com_simpleshop&Itemid=41&task=viewprod&id=71&catname=Meldacties&numcat=11

  Reageer
Reageer op: Wat verwacht u van úw zorgverzekeraar?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief