Zijn er fouten gemaakt in uw behandeling?

 • #1

  Heeft u een klacht ingediend en ging dit moeizaam? Zijn er wel eens meningsverschillen tussen zorgverleners en patiënten? Meld u ervaring met patiëntenrechten! (http://www.consumentendezorg.nl/meldactiepatientenrechten/)

  Het ministerie werkt aan een nieuwe wet die de rechten van patiënten moet versterken. Ervaringen van patiënten en zorgverleners zijn daarvoor belangrijk. Tot en met 8 maart organiseren ConsumentendeZorg.nl en Zorgbelang de meldactie.

  Doe mee met de meldactie! (http://www.consumentendezorg.nl/meldactiepatientenrechten/)

  Van 16 februari t/m 8 maart houden ConsumentendeZorg.nl en Zorgbelang Nederland de meldactie Patiëntenrechten. Het ministerie werkt aan een nieuwe wet die de rechten van patiënten moet versterken. Ervaringen van patiënten en zorgverleners zijn daarvoor belangrijk!
  (http://www.consumentendezorg.nl/meldactiepatientenrechten/)

  Heeft u een klacht ingediend en ging het moeizaam? Is toegang tot uw medisch dossier geweigerd? Zijn fouten gemaakt bij uw behandeling? Vertel het ons!

  Reactie
  #2

  De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet sneller kunnen ingrijpen als artsen in de fout gaan. De IGZ wil in de toekomst het bestuur van een ziekenhuis directer kunnen aanspreken. Ook zou de procedure om een arts te beperken in de uitoefening van zijn beroep sneller kunnen en zouden patiënten gemakkelijk erachter moeten kunnen komen of een arts hiermee te maken heeft gehad. Minister Klink kondigt in een brief aan de Tweede Kamer aan dat hij onafhankelijk advies wil vragen over het mogelijk harder optreden van de IGZ in dergelijke gevallen. Verder wil de minister de posities van bestuur en interne toezichthouder verstevigen in het Wetsvoorstel Cliëntenrechten. Zowel een lid van het bestuur als een lid van het interne toezicht moet expliciet worden belast met de portefeuille voor kwaliteit van zorg. Klink onderzoekt nog of de norm voor het persoonlijk aansprakelijk stellen van bestuurders tegen het belang van de zorginstelling specifieker moet worden ingevuld.

  Reactie
Reageer op: Zijn er fouten gemaakt in uw behandeling?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief