Wat doen als je ontevreden bent over jouw behandeling in het ziekenhuis?

  • #1

    Beste allemaal,

    Sinds ruim een half jaar loop ik met zeer vervelende bovenbuikklachten. Een half jaar terug heb ik me gemeld bij de huisarts met de klachten. Deze heeft een aantal bloed, urine en ontlastingsonderzoeken laten uitvoeren waaruit niet duidelijk werd wat mij mankeerde. In november vorig jaar verwees zij me door naar een internist op de maag darm lever poli in het ziekenhuis. Helaas kon ik pas begin januari terecht voor het eerste consult bij een internist in opleiding. Ik had goede hoop dat er nu uitgebreid onderzoek zou plaatsvinden en dat een diagnose snel gesteld kon worden en behandeling op redelijke termijn kon worden ingezet. Niets is minder waar gebleken helaas. Ook de internist ging verder met div. bloed en urineonderzoek. Er werden vervolgafspraken gemaakt om na 6 weken terug te komen om de resultaten van de onderzoeken te bespreken. De dagelijkse pijnklachten waar ik mee loop werd verder niets mee gedaan, immers, men weet niet waar de pijn vandaan komt. Het is nu halverwege maart en ik ben 3 consults verder bij de internist welke nog steeds af en toe wat urine en bloed onderzoekt en waar elke keer niets uit komt. Ik heb dit ook met haar besproken en aangegeven dat ik vind dat ze op het verkeerde spoor zit. Ik wil graag inwendig onderzoek of een scan van de bovenbuik, maar de internist wil hier niet aan. Ik heb dus het gevoel dat ik elk consuilt met een zinloos onderzoekje naar huis wordt gestuurd met na 4 weken weer een vervolgafspraak. Ondertussen nemen de klachten toe in hevigheid en hoeveelheid maar weigert de internist nog steeds een scan of inwendig onderzoek. Ik voel me dus totaal niet serieus genomen, ben nog steeds zeer angstig voor een ernstige aandoening en het lukt niemand om mijn zorgen weg te nemen. Ik ben bij de internist dus niet uitbehandeld, maar het wordt wel een slepend geval op deze manier waarbij ik het gevoel krijg dat ik over een half jaar nog geen stap verder ben dan waar ik nu sta. Ik heb hierover met mijn zorgverzekeraar gesproken en die zegt dat het mogelijk is om een second opinion aan te vragen bij je huidige behandelend arts. Echter mijn vervolgafspraak is pas over 4 weken. Ik wil daar niet meer op wachten. Het liefst maak ik direct een andere afspraak in een ander ziekenhuis en wil ik de behandeling ook bij een andere arts voortzetten. Maar hoe pak ik dit aan? Zoals je wel begrijpt voel ik me machteloos en wanhopig en ben ik mijn geduld volledig kwijt. Hoe kom ik verder?

    Reageer
    #2

    Dat is in principe vrij makkelijk: Ga naar de huisarts en vraag aan de huisarts een verwijzing voor een second opinion en ga naar een andere MDL-arts in een ander ziekenhuis.

    Reageer
Reageer op: Wat doen als je ontevreden bent over jouw behandeling in het ziekenhuis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief