vast in het zorgcircuit met galblaasklachten

  • #1

    hi forum,

    ik zit in een moeilijke situatie momenteel vandaar deze post. sinds 2 jaar last van allerlei klachten op maag/darm gebied. Heb bij de MDL arts in het ziekenhuis in mijn stad een maagonderzoek gehad en een echo die niks lieten zien, ook waren mijn bloedwaarden nog goed. Hierdoor dachten de doktoren dat het voornamelijk iets psychisch was en ben ik uiteindelijk doorverwezen naar Belgie voor verder onderzoek. Ik ben hier in 8 maanden tijd 1x geweest en moet nu een switch maken van zorginstelling omdat mijn zorgverzekering geen contract meer heeft met het ZKH daar.

    Toevallig vorige week opnieuw naar de huisarts gegaan ivm de erge pijn in mijn rechterbovenbuik. Uit bloedonderzoek bleek dat mijn galwegwaarden verhoogd zijn. Ik kon hier gelijk al mijn pijn- en maag/darmklachten aan koppelen en heb om verder onderzoek gevraagd. Dezelfde week mijn 3e echo gehad van de galblaas maar deze liet wederom weer niks zien. Huisarts geeft aan verder niks te kunnen doen voor mij en adviseert naar een specialist te gaan en intussen heb ik een verwijzing voor de pijnpoli gekregen (deze heb ik geweigerd want dit vond ik nogal raar). Omdat het ziekenhuis in antwerpen niet meer wordt vergoed door mijn verzekering heb ik gevraagd om een terugverwijzing van Antwerpen naar mijn eerste MDL arts. deze is door het ziekenhuis geweigerd met de reden: ´wij kunnen niks meer voor je doen´. Vervolgens een verwijzing aangevraagd voor MDL zorg bij een ander ziekenhuis in Amsterdam, waar vervolgens weer mijn verwijzing wordt geannuleerd om de reden dat zij mijn niet kunnen helpen met mijn klachten.

    Ik voel me niet serieus genomen en vindt het vreemd dat ik nergens terecht kan terwijl ik nu duidelijke afwijkende bloedwaarden heb. Ik kom er niet aan uit met mijn huisarts en voel me erg in een hoekje gedrukt. Ik heb mijn dossier gelezen en vindt dat ik hier nogal als een moeilijk persoon wordt afgeschilderd (omdat ik de afgelopen 2 jaar tiental keer ben langsgeweest zonder dat er iets uit de test kwam) terwijl de essentie zoals de pijnklachten en maag/darm problemen hierdoor niet meer goed naar voren komen.

    is er iemand hier die misschien een idee heeft wat ik kan doen in deze situatie? mijn huisarts is de komende 2 weken niet beschikbaar en ik voel aan alles van mijn lichaam dat ik actie moet gaan ondernemen.

    Reageer
    #2

    Je zult dan toch met je huisarts in gesprek moeten gaan. Hij moet je namelijk doorverwijzen als je bloedwaarden idd erg afwijken

    Reageer
    #3

    Het verwijzen lukt wel maar de ziekenhuizen keuren mijn verwijzing af.

    Reageer
    #4

    Dan moet de huisarts contact opnemen met de MDL arts en uitleggen waarom dat nou dan wel zou moeten

    Reageer
Reageer op: vast in het zorgcircuit met galblaasklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief