Uitgeput, vermoeid, uitvalsverschijnselen, volle maan

  • #1

    Hoi allemaal,
    Ik ben 25 jaar en ik loop al een lange tijd met een hoop vage klachten rond. Ik ben al meerdere keren naar de huisarts geweest, maar hij weet ook niet meer. Ik hoop dat iemand hier me verder kan helpen.

    Mijn grootste klacht is vermoeidheid. Ik heb in mijn hele leven vaak vermoeidheidsklachten gehad. Soms wat meer, soms wat minder. Bijna 3 jaar geleden zijn mijn klachten van nu gestart. Ik had elke keer vermoeidheidsklachten. De vermoeidheid kwam in fases. Als ik een fase van vermoeidheid had dan deed ik elke middag een dutje. Het voelde als een soort pfeiffer achtige moeheid (heb ik ook gehad). In de zomer ging ik een week op vakantie en ik kwam echt compleet afgepeigerd thuis. In eerste instantie dacht ik dat ik moest bijkomen van de reis, maar het trok niet weg. Ik voelde me absoluut leeggezogen. In september ben ik erachter gekomen dat het hielp om chocola te eten. Na wat onderzoek kwam ik uit op magnesium tekort en ben ik magnesium supplementen gaan slikken. Dit hielp ook. Ik was overigens al wel een aantal kilo aangekomen van de chocola en ik bleef maar aankomen. In oktober/november kwam ik erachter dat ik me steeds twee weken goed voelde, dat ik gewoon naar school kon gaan en kon sporten etc. Daarna voelde ik me 2 weken zo ontzettend slecht dat ik niet vooruit te branden was en echt niks meer kon. Naar de wc lopen voelde als een marathon. Het bleek dat die weken gekoppeld waren aan mijn cyclus, ik ben daarvoor naar de huisarts geweest en ben overgestapt naar een ander soort anticonceptiepil. Dit hielp in eerste ook. Ik word niet meer ongesteld nu en daar hangt het dus nu ook niet meer mee samen. Na een aantal weken begonnen mijn klachten echter weer te verergeren. Nu hangt het samen met de volle maan. De paar dagen voor volle maan voel ik me verschrikkelijk, ben ik nergens toe in staat en ben ik echt gewoon uitgeput. Ik voel me gewoon leeggezogen. Als volle maan voorbij is voel ik me snel weer beter.
    Maar mijn klachten blijven elke maand weer terug komen. Ik ben het zo zat om me zo te voelen en mijn studie en werk lijden eronder.

    Mentaal zit ik juist goed in mijn vel. Mijn huisarts heeft ook depressie en stress gesuggereerd, maar ik weet dat dat het niet is. Mijn mentale toestand heeft geen invloed op mijn klachten. Ik slaap overigens ook goed, al slaap ik wel erg vast en veel.

    Tijdens mijn volle maan dips heb ik last van:
    - extreme uitgeputheid
    - verlies van gevoel in armen en benen. Ze voelen zwaar en soms zelfs te zwaar om te bewegen waardoor ik dus uitvalsverschijnselen krijg
    - heel erg dorst, ook veel plassen door het vele drinken, maar mijn urine blijft donker
    - spierpijn

    Huisarts heeft al getest op lyme, vitamine b12, schildklier, nieren, suikerziekte, vitamine d, ijzer, coeliakie en alle standaard dingen. Ook gekeken naar eventuele angsten/depressie/burn out. Is het allemaal niet.

    Heeft iemand misschien een idee wat dit kan zijn of wat ik eventueel kan proberen om te doen?

    Reageer
    #2

    Ik was nog vergeten dat ik in een jaar tijd ruim 10 kilo ben aangekomen en ik ben nu onderhand 16 kilo zwaarder dan voor ik deze klachten kreeg. Ik ben nu wel gestopt met aankomen (denk ik, hoop ik) maar afvallen lukt niet.

    Reageer
    #3

    Ik zou eens zoeken op hooggevoeligheid / energieshifts. Ik heb jouw klachten ook en heb ontdekt dat ze daarmee te maken hebben.

    Reageer
    #4

    Idd bij mij ook een HSP probleem, komt bij mij ook elke maand terug de dagen net voor volle maan, ben dan ook extreem moe, daarnaast trillerig en krachteloos, maar ook last van innerlijke onrust, angst en paniekgevoelens, wellicht wordt eea. momenteel versterkt door leeftijd/hormoonhuishouding, bijna 46.. ga regelmatig naar een bio resonantie therapeute, dat doet veel goed... maar tips zijn welkom

    Reageer
    #5

    Ben ietsje ouder dan jij, zit beter in m'n vel dan in m'n puberteit en twintiger jaren. De juiste voeding is in elk geval belangrijk. Ook kan je last hebben van wat tekorten. Veel dingen zijn wel algemeen, veel mensen komen stoffen als magnesium, vitamine B en D tekort. Soms kunnen dingen als lysine en carnitine helpen je energie wat te verbeteren en iets minder gevoelig te zijn.

    In het verleden een tip gehad van natuurgenezer Jaap Huibers, om pulsatilla te gebruiken voor je hormonen. Op dag één van de menstruatie pulsatilla D200, één dosis. op dag 15 t/m 21 pulsatilla D12, elke dag één dosis. Dit elke cyclus herhalen. Dan gaat je menstruatie na verloop van tijd gelijklopen met de nieuwe maan, wat kan schelen in de klachten bij volle maan. Het kan ook schelen om sowieso wat meer rekening te houden met het ritme van de maan en je cyclus en op tijd je rust nemen.

    Op energetisch gebied zijn er wel dingen die kunnen helpen ondersteunen. Zo  heb ik 's nachts twee dooozz-schijfjes naast mijn bed. Helpt om gedurende de nacht te herstellen, vooral in verband met wifi maar het versterkt je hele energie. Heb ook een hanger van Elohim-centre. Helpt om beter in je energie te blijven.

    Reageer
    #6

    als je enkele dagen voor een volle maan last krijgt van moeheid ,een leeg gevoel,geen energie, ....

    Magnesium glybiseraat nemen.

     

    Reageer
    #7

    Ik heb net dezelfde klachten. Kun u aub   vertellen hoe het nu met u gaat?

    Reageer
    #8

    Ik hoop van harte dat de mensen die hier gepost hebben en met dezelfde klachten zitten, deze topic nog steeds volgen. Ik ben echt geschrokken van wat ik hier lees. Al 12 jaar sukkel ik met éxact dezelfde problemen en in éxact dezelfde periodes (eerst was het cyclusgewijs en vervolgens cfr de volle maan). Extreem uitgeput, geen energie meer in armen en benen, rug gevoelig, concentratieproblemen, ook wel een maag die dan niet kan verteren en bijgevolg altijd een opgeblazen buik. Onrustig en zenuwachtig, hetzij bewust, hetzij door heftige nachtmerries gedurende dagen, waarop ik dan crashte en bovenstaande symptomen kreeg. Sinds een 2tal jaren gaat het beter, maar ik voel het weer meer en meer opkomen en vrees dus dat ik weldra weer maar 2 weken per maand zal kunnen functioneren. Tips zijn altijd welkom, een gesprek met lotgenoten zéker ook!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Belinda. Als je hele gezondheid toch al wat minder is, heb je eerder last van externe dingen. Via natuurgeneeskunde zou je je hele gezondheid, waaronder je hormoonhuishouding, wat bij kunnen sturen. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld een teveel aan oestrogeen, wat allerlei klachten kan geven en ook op je humeur werkt.

    Reageer
    #10

    Hey Cato, dank je voor je antwoord! Ik heb al tal van natuurlijke middeltjes geprobeerd, maar het is nooit duidelijk of en vanaf wanneer ze effect hebben en dan geef je het op een bepaald moment ook op, zeker omdat niemand kan zeggen wat je hebt. 1 keer heeft een orthomoleculaire arts een combinatie van supplementen voorgeschreven en dat was op zich wel een verbetering, maar ook weer niet 100%. Vanaf toen kwamen de problemen wat minder sterk naar voor en leken ze ook niet meer gekoppeld te zijn aan mijn cyclus.  Kostenplaatje lag natuurlijk ook wel wat hoog. Voor het overige ben ik langsgeweest bij een endocrinoloog, gyneacoloog, gezondheidscoaches, energetische healers, ostheopaat (die laatste behandelingen doen wel tijdelijk deugd), neuroloog voor slaaponderzoek... niemand kan echt helpen en sommigen kijken je aan alsof je een alien bent.  De neuroloog begreep niet wat het was en wilde me richting epilepsie duwen met benzo's als behandeling, terwijl er geen bewijs van was te zien op de scans en ik zelfs nog nooit was flauw gevallen. Nadien wel een boek gelezen over een overprikkeld brein en waarschijnlijk zal dat het wel zijn.

    Als ik er nu mee zit, probeer ik het wat rustiger aan te doen. Ik hoop alleen niet dat het terug erger wordt. De afgelopen week (bij volle maan of course) weer veel nachtmerries gehad en uitgeput gevoeld en ben er nu nog van aan het bekomen (brainfog-achtig gevoel nu). Heeft die Pulsatila jou uiteindelijk goed geholpen? En die doozz-schijfjes? Had/heb je dezelfde symptomen als hier wordt beschreven?

    Soms denk ik ook dat mijn lichaam me wil waarschuwen omdat ik nog niet voluit leef vanuit mezelf. Het is gestart bij mijn eerste job en heden voel ik me ook al 2 jaar niet gelukkih op mijn job. Pas recent heb ik echt onder ogen moeten zien dat ik meer dan vermoedelijk hsp ben. Ik ben er aan aan het werken om nu ook meer dingen te doen die mij bij mijn persoonlijkheid aansluiten. Laten we hopen! Alle tips en ervaringen zijn welkom!!

    Reageer
    #11

    Ik ben zelf heel erg HSP maar krijg juist ontzettende energie als het volle maan is. Soms lig ik zelfs tot 4 uur wakker. Wat de mensen zonder energie zouden kunnen proberen is een periode vasten om parasieten uit te sluiten. Die worden actiever bij volle maan. En dan heb ik het niet over intermittent of iets anders, maar meer tot 3 dagen niets eten. Het beste is om dit met een diëtist te bespreken.

    Reageer
Reageer op: Uitgeput, vermoeid, uitvalsverschijnselen, volle maan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief