moe

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 17 jaar en heb nu sinds ongeveer 6 maanden last van vermoeidheidsklachten.
    Moeheid in de zin van dat ik vaak al bij het opstaan merk een gebrek aan energie te hebben.

    Eerst dacht ik dat het erdoor kwam dat ik te laat ging slapen i.v.m. leerwerk voor school, dus heb ik mezelf aangeleerd eerder te stoppen en meer rust tussendoor te nemen. Echter als het nu vakantie is en ik zeker elke dag 8 uur op een dag slaap en niet naar school ga, lijkt ik me wel iets uitgeruster te voelen, maar zodra ik weer actief deelneem aan school ben ik weer erg moe.

    Het kost mijn sinds ik moe ben ook veel moeite de normale schoollessen allemaal aandachtig te kunnen volgen.
    4 lessen kan ik volgen en in de middag is mijn concentratie op en neem ik weinig meer op (dit is de helft van een lesdag) of een leraar vraagt iets aan mij over de stof en ik weet niet waar het over gaat, omdat ik weinig concentratie heb. Hierdoor verveel ik me vaak op school, aangezien ik het gevoel heb dat ik mijn uren zit uit te zitten.

    Als ik 2 toetsen op een dag heb, is na 1 toets mijn concentratie op. (Voorheen kon ik mij goed concentreren zonder problemen)
    Bij luistertoetsen duurt het lang voordat ik de vraag heb gelezen en dan is het antwoord al geweest..
    Halve wege een toetsweek (examenjaar) was mijn energie telkens op, omdat het concentreren toch moest en mij dit veel moeite koste.

    Mijn schoolprestaties zijn hierdoor best veel achteruit gegaan, ik zit nu in het examenjaar, nog nooit blijven zitten en ging altijd over met een 7 gemiddeld. In tegenstelling tot voorgaande jaren stond ik nu zelfs een tijdje op zakken en sommige leraren hebben het idee dat ik een motivatie-dip, terwijl ze voorheen tevreden over me waren.

    Omdat de moeheid me voor mijn gevoel in de weg ging zitten en mijn prestaties gingen beïnvloeden, ben ik in december naar de dokter gegaan.
    Ik moest bloed laten prikken, want ze dacht aan pfeiffer.
    Mijn bloedtest was goed, waardoor ik terug ben gegaan.
    Ze stelde de roodvonk vast, waarvoor ik 2 weken antibiotica heb gekregen. De moeheid werd daarna een tijdje minder, maar is nu weer terug.
    Het is de ene dag wel erger dan de andere dag.

    Ik wil er graag vanaf, zodat ik me weer voor de volle 100% kan richten op school, het ergste vind ik dat je je niet voor de volle 100% kan geven, wat ik wel graag wil.

    Heeft iemand hier ook last van?

    Reageer
Reageer op: moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief