Lage weerstand, snel moe, zere spieren

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik probeer al geruime tijd antwoord te vinden op de vraag waarom mijn weerstand zo laag is en ik snel ziek word. Ik zal mijn situatie hieronder beschrijven, hopelijk dat iemand een verklaring of advies kan geven.

    Ik ben 24 jaar en sport minimaal 3x per week. Ik eet bewust, gezond en slaap goed. Ik werk (sinds oktober 2011) fulltime in een omgeving waar ik niet te veel te maken heb met stress. Mijn klachten spelen al voor 2011.

    In de zomer heb ik weinig problemen van mijn weerstand. Ik voel me dan lekkerder dan in de andere perioden. In de maanden oktober t/m maart is het een ander verhaal, dan ben ik snel slecht te pas en heb ik vaak last van een "grieperig gevoel", waarbij mijn spieren verkrampt aanvoelen, ik vermoeider ben dan normaal en op een of andere manier minder energie heb dan gebruikelijk.

    Omdat ik eigenlijk al een paar jaar met dit probleem rondloop heb ik in het verleden een bloedonderzoek laten doen. Daarbij is mijn immuunsysteem onderzocht, waarbij geen abnormaliteiten zichtbaar zijn geworden. Daarnaast ben ik negatief getest op pfeiffer.

    Momenteel probeer ik te kijken of er bepaalde voedingsstoffen zijn die ik mogelijk niet voldoende binnenkrijg (Omega 3, magnesium). Het aanvullen van deze voedingsstoffen heeft tot op heden nog geen positieve invloed op mijn situatie.

    Ik hoop nu, door middel van dit forum wat meer sturing te krijgen, zodat ik er vroeg of laat achter kan komen wat de oorzaak is van mijn lage weerstand.

    Reageer
    #2

    Hai Stephan, aangezien je er tijdens de winter last van hebt, zou je eens wat vaker in deze periode een zonnebank kunnen pakken. wellicht dat dat helpt!

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Misschien vitamine D. Had ongeveer zelfde problemen. Heb je ook een baan waarbij je de hele dag binnen bent?
    Je kunt je bloed even laten testen bij de huisarts. Vraag dan vitamine D en B12 erbij te laten testen.

    Reageer
    #4

    Hallo Roos en Ikke86,

    Bedankt voor jullie reacties.

    Ik ga gemiddeld 2x per maand onder de zonnebank en wandel ook regelmatig tijdens mijn werk. Ik weet niet of dit voldoende is?

    Reageer
    #6

    Supradyn Complex Forte...

    Reageer
    #7

    Ik heb dezelfde klachten en afgelopen mei de diagnose fybromyalgie gekregen via de reumatoloog

    Reageer
    #8

    Stomme reacties, alsof mensen die ernstig langdurig ziek zijn, geen vitamine of iets dergelijks hebben geprobeerd. Ik heb ook klachten qua vermoeidheid en kwetsbaar maar het is lastig de oorzaak te vinden. Niemand neemt je serieus. Maar goed dat deden ze ook niet voordat  ik een long tumor bleek te hebben en ze mijn longkwab verwijderd hebben.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het zijn geen stomme reacties. Maar mensen die proberen met tips te helpen.

    Reageer
    #10

    Voedingssupplementen kunnen wel helpen maar het moet wel maatwerk zijn. In een Multi zit bijvoorbeeld heel weinig magnesium, terwijl je dat bij vermoeidheidsklachten vaak wel nodig kan hebben. En het zijn niet alleen vitaminen en mineralen maar ook bijvoorbeeld vetzuren en aminozuren. Zo kreeg ik zelf het advies om naast mijn vitamine B12 ook creatine te gebruiken. Een longtumor is zeker niet niks. Bepaalde voedingssupplementen kunnen, naast goede voeding en ontgifting, het risico op een tumor wel verkleinen maar is natuurlijk niet de oplossing bij ernstige klachten.

    Reageer
    #11

    Het zijn je darmen die nemen weinig vitamines op en geven toxines af in je bloedblaan zorg dus voor veel vezels en stop met suiker..het laatste is wat moeilijker in t begint maar t went gebruik zelf honing van de aldi als t echt moet voorbeeld in thee

    Reageer
    #12

    U bent arts?

    Afstandsdiagnose? Beetje eng dit.

     

     

     

    Reageer
Reageer op: Lage weerstand, snel moe, zere spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief