Burnout en misselijk?

 • #1

  Kort geleden is bij mij burn out geconstateerd, maar ik ben elke ochtend misselijk, en soms met vlagen, gelukkig niet altijd, soms een dag ook niet, in het weekend valt het wel mee, maar wat ik mij af vraag waarom hoort misselijkheid bij een burnout? is daar een reden voor?
  ik word er gewoon gek van, dat ik weinig dingen durf

  Reactie
  #2

  Hoi Famke,

  Ik weet niet 'hoe' het komt dat je misselijk kunt worden van een burn out, ik kan je alleen vertellen dat ik ook vaak, met vlagen, kots en kots misselijk ben. En ook ik heb een burn out. Sinds ik weet dat er geen fysieke problemen zijn (ik heb veel onderzoeken gehad, maag, darmen, ontlasting, bloed, echo's etc) ben ik opgelucht en kan ik de misselijkheid veel beter accepteren, ik was daarvoor steeds bang dat ik erg ziek zou zijn. Ik kan je wel een tip geven: ga naar een haptonoom. Die kan jou leren om de spanning (Waar je volgens mij zo misselijk van wordt) kan bestrijden. Ik merk dat ik mijn misselijkheid kan keren door goed te ademen, haptonomische oefeningen te doen (is vooral ontspanningsoefeningen of yoga) en door heel bewust al mijn spieren in mijn lijf te ontspannen. Dan verdwijnt de misselijkheid vaak weer. Iig moet je je er niet druk om maken. Het hoort er gewoon bij, het is niet erg. Je weet nu wat er aan de hand is en je gaat eraan werken, komt goed! Heel veel sterkte! (ps sporten helpt ook goed! Hardlopen, of dansen, iets waar je blij van wordt)

  Reactie
  #3

  Ken je de "uitdrukking": 'ik word kotsmisselijk van jou'? Misschien is dit psychosomatisch en ben je 'kotsmisselijk van jezelf'.

  Reactie
  #4

  Hoi Famke,
  Je geeft zelf al aan waar het door komt :"in het weekend valt het wel mee", m.a.w. door het werk wordt je misselijk, je denkt te veel aan je werk en dat maakt je misselijk.
  Mijn advies: ga naar buiten en loop; verzet je gedachten en probeer niet aan je werk te denken; kijk naar de natuur, de bomen, de vogels, het uitzicht, de wegen en probeer niet te denken aan de toekomst.
  Groetjes, Gus

  Reactie
  #5

  door wie is de burnout geconstateerd?kan ook dat ik een burn out heb want weet het niet meer en inderdaad bij een burnout kan je misselijk worden zelf kotsen,diaree je lichaam raakt helemaal ontregeld

  Reactie
  #6

  Ik ben overspannen
  http://www.thuisarts.nl/overspannen/ik-ben-overspannen

  Reactie
  #7

  tsjonge jonge wat een walchelijk antwoord!

  daar word ik nou kotsmisselijk van!
  Bweeeeaaah!!

  Reactie
Reageer op: Burnout en misselijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief