Ziekte van Addison-Biermer?

Online ZorgZus
 • #1

  Al vanaf mijn 17e vecht ik tegen mijn vermoeidheid en heb dit best lang vol gehouden tot mijn 34e. Echter is het me toen ook echt opgebroken en kan ik niet meer, gewoonweg op en pas ik mijn dagelijkse schema aan na wat ik aankan.

  Nergens kunnen ze iets vinden van mijn klachten, evt. cvs maar dat wordt niet altijd overal erkend. Maar nu las ik ineens iets over de ziekte van Addison-Biermer,ik had er nog nooit van gehoord maar de symptonen komen wel erg overeen met mijn klachten.

  Mijn symptonen:

  Hoofdpijn, spierpijn, gewrichtpijnen
  concentratiegebrek, spanninngen, angsten.
  Regelmatig zeer vervelend huiduitslag
  Verschrikkelijke maagzuren, misselijk
  Spontane blauwe plekken op bovenarm en buik.
  duizeligheid.
  Enorm vermoeid en ik lig dagelijks rond de 20:00 al op bed.
  knapperige droge lippen
  tintelingen, branderige handen en voeten
  gevoel van opgezwollen voeten en gewrichten
  onrustige maag (krijg nu anti-biotica kuur voor maag)

  Dus is mijn vraag waar kan ik meer info vinden over Addison-Biermer en hoe kan je dat ontdekken, laten onderzoeken?

  Reageer
  #2

  Even naar de huisarts. De huisarts kan B12 controleren. Maar ik betwijfel of hij dit zal doen. Verstandiger is het om jouw klachten aan de huisarts voor te leggen en op basis van de kennis en ervaring van de huisarts het advies van de huisarts op te volgen. Iemand die al zolang dezelfde klachten heeft en melding maakt van de verschillende dokters die hij of zij heeft bezocht, klinkt eerlijk gezegd weinig geloofwaardig. En zo ja, welke onderzoeken zijn er in de loop van de jaren allemaal al gedaan?

  Reageer
  #3

  Tsja klinkt niet echt geloofwaardig, maar ik zit er wel mooi mee.
  Qua onderzoeken is dit beperkt nog tot:

  Bloedonderzoeken
  GGZ
  AMC onderzoek naar beroepsziekte
  Internist.

  En er staan nog wat onderzoeken aan te komen.

  Reageer
  #4

  Over die ziekte weet ik niks
  Maar als ik het zo lees zou ik u tot die tijd
  Rozenbottelsiroop adviseren (wel de echte bv van Roosvise)
  Veelbeterschap

  Reageer
  #5

  Waarom adviseer je dan rozenbottelsiroop?

  Reageer
  #6

  Een tekort aan vitamine B12 leidt tot een vorm van bloedarmoede: pernicieuze anemie. Ook kan het tekort neurologische gevolgen hebben, zoals tintelingen in de vingers, paraestesie, geheugenverlies, coördinatiestoornissen of ataxie en spierzwakte in de benen.

  Een tekort ontstaat als je geen dierlijke producten eet of een tekort hebt aan de stof Intrinsic Factor. Dit eiwit zorgt voor de opname van vitamine B12 in de dunne darm. Ook bij maagdarminfecties en bij aandoeningen waarbij de productie van maagzuur verminderd is, kan de opname van vitamine B12 door de darm zijn verlaagd. Ook gebruik van het geneesmiddel metformine door diabetespatiënten kan de opname van vitamine B12 remmen.

  Een tekort kan bijvoorbeeld ontstaan na een operatieve verwijdering van een deel van de maag, waarin het eiwit voorkomt. Vitamine B12-injecties kunnen dan het tekort opheffen.

  Ook kan het voorkomen dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen deze vitamine, waardoor de opname in het lichaam wordt geremd.

  Bij ouderen komt nog wel eens een tekort aan vitamine B12 voor. De oorzaak hiervan kan een gebrek aan Intrinsic Factor zijn of een maagaandoening: atrofische gastritis.

  Atrofische gastritis begint meestal met een verminderde maagzuurproductie waardoor bacteriën in de maag terechtkomen. Ze veroorzaken spijsverteringsproblemen, waardoor B-vitamines onvoldoende in het lichaam worden opgenomen.

  Omdat het lichaam B12 opslaat en dus een voorraadje heeft, wordt een tekort pas na lange tijd merkbaar, vaak pas na enkele maanden, of zelfs een jaar. Je lichaam maakt eerst de voorraad op.

  Lees verder op: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-b12.aspx

  Reageer
  #7

  Rozenbottels rijk aan vitamine C en bevatten ook vitamine A, B1 en B2.

  Reageer
  #8

  Ik gebruik ne b12 recovery power, zijn smelttabletten. Wel toevallig toen ik dat stukje las van anoniem. Ik heb op het moment ook een anti-biotica kuur tegen een maaginfectie, vanwege vresleijke maagzuren etc.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kijk eens op stichtingb12tekort.nl/forum !

  Altijd het gesprek aan gaan met je huisarts.

  Er is inmiddels iets meer info bekend bij de huisartsen.
  100% zeker je bloed laten testen, en eigenlijk het liefst ook, op actieve b12, vitamine d, ijzer waarden (alle) , folium.
  Meld je maar aan op het forum hoor!
  DE huisarts kan het mss onnodig vindenmaar zeker niet weigeren.

  En: dit klinkt inderdaad als een b12 tekort.
  in dat geval helpt enkel speciale vorm van b12 zuigtabletten maar eigenlijk alleen injecties

  Reageer
  #10

  Rozenbottels bevatten geen vitamine B12.
  Vitamine B12 zit alléén in produkten van dierlijke oorsprong. Dus NIET in Roosvicee, tenzij ze het hebben toegevoegd.

  Reageer
  #11

  Wat een onzinnig advies om rozenbottelsiroop te gaan drinken:( Ik hoop dat je ondertussen bij ha bent geweest en dat er gericht gekeken is naar je b12 waardes! Ben wel benieuwd.

  Reageer
  #12

  Wat is een huisarts .... ook maar een stakker die in het duister (!) tast.
  Probeert u deze maar eens mevrouw en als dat niet helpt komt u terug en dan heb ik nog wel zeven andere middeltjes die mogelijk (!) kunnen helpen....
  Of ze verwijzen door naar een "specialist" die dus niet verder (breder cq Holistischer, maar dat is een vies woord in de reguliere wereld) kijkt dan zijn specialistische neus lang is.
  Naast de zeer kleine kans dat iemand een erfelijke aandoening heeft zou ik zeggen ga er eens lang voor zitten en beschrijf je leven van kinds af aan zowel qua opvoeding, dus het ouderlijk gezin, de leefstijl daar (vraag ook aan je broers/zusters)en nadat je het huis uit bent gegaan je EIGEN leefstijl, waar en wanneer is het mis gegaan?
  Je sociale omgeving, je werk en relatiesfeer... en tracht daaruit te herleiden wat naar je kwaal kan wijzen.
  Mijn visie is; (bijna) ELK GEBREKJE KOMT DOOR HET BEKJE! maar er zijn altijd omgevingsfactoren die een rol spelen, dus ga terug in je leven en probeer je vinger op de zere plek te leggen.
  B12 hang ook samen met de intrinsieke factor, een door het maagslijmvlies afgescheiden stofje.
  Ga je lichaamswerking begrijpen, studeer!
  Maar breng allereerst je darmflora op peil, ontslak, ontzuur en ontgift jezelf en ga je eten kopen in een natuurvoedingswinkel!
  En kom niet met; dat is me te duur... want je WELZIJN is het ALLERBELANGRIJKSTE dat er is!
  Onttrek je aan de 'gezellige' verjaardagstaartjes en ander JUNKFOOD en ga gezond leven, daar is erg veel over te vinden op het www.
  Verder geloof ik ook aan KARMA en dus dat je de lessen die je in dit leven voor je kiezen krijgt AAN moet gaan en begrijpen en overwinnen, dat is NIET makkelijk maar ja,we leven op een LEERplaneet en zoete koekjes worden hier niet gebakken!
  En indien wel...moet je ze laten staan!
  Je LICHAAM... heeft aan een theelepeltje voeding per dag genoeg, maar dat moet WEL uit wat jij naar binnen schuift gehaald kunnen worden,als je JUNK eet zit DAT wat het lichaam NODIG heeft er gewoonweg NIET IN! zelfs dat ene kleine lepeltje niet!
  Reformwinkel...wil zeggen re-form ! ga eens ANDERS denken dan de maatschappij je dicteerd en verdiep je in de talloze boeken over wat een goede gezondheid nu eigenlijk is, en dat houdt in dat je 90% van wat in de supermarkt (JUNKFOODSTORE) moet mijden, plus de banketbakker, de snackbar enzovoort.... 'alles' wat je lekker vindt brengt schade toe aan je lijf.
  Goede boeken? in zes weken kerngezond van Patrick Holford en oersterk van Richard de Leth, en nog 1001 boeken en sites.
  Een streling voor de tong, is vaak de pest voor je cellen!

  Reageer
  #13

  voor mj is er geen twijfel mogelijk je hebt de ziekt e van addison biermer,
  en is er maar een oplossing mogelijk het spuiten van vit b12. ga eens lezen op de site van hendirk de jong, en vraag hem om advies.

  Reageer
  #14

  Ik heb jaren geknokt vele diagnose gekregen nooit is mijn b12 gekontroleerd nu ben ik altijd blijven zoeken net als jij en heb zelf mijn b12 laten testen en met die uitslag naar de huisarts gegaan die daarna zelf mijn b12 wilde laten testen uitslag het zelfde onder de 100. Lang verhaal kort ik krijg inmiddels mijn injecties en heb nog geen dag spijt gehad van de 50,00 die het mij heeft gekost om mijn B12 zelf te laten testen met het resultaat nu eindelijk geholpen te worden en hoop dat mijn klachten af zullen nemen en hoop dat ik nu ook andere kan helpen met mijn verhaal.

  Reageer
  #15

  .

  Reageer
Reageer op: Ziekte van Addison-Biermer?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief