Geen energie, maar niet moe.

  • #1

    Ik heb al een tijdje totaal geen energie en ik vraag me af waar dat aan kan liggen. Misschien dat hier iemand het weet?

    Ik sport zo'n 2 a 3 x in de week, maar na een half uur is mn energie gewoon op. Het is niet dat ik moe ben, ik voel me ook niet moe maar het lijkt wel of mn lichaam gewoon de energie/kracht niet heeft. Een jaar geleden was dat heel anders, terwijl ik toen het zelfde leef/sportpatroon had.
    Ik sport al heel mn leven, en ja misschien is mn conditie ietsjes minder geworden maar dat komt de laatste maanden vnl omdat ik gewoon geen energie heb en me dus niet volledig inzet. Hoewel ik wel graag de energie wil hebben, ik ben niet lui ofzo, ik heb juist heel veel zin om vanalles tedoen en veel energie te hebben.

    Ik heb al veel zitten denken waar het aan kan liggen, maar ik kom er niet uit.
    Ik dacht misschien ligt het aan mijn eetpatroon en krijg ik bepaalde stoffen niet binnen...ik eet nml amper vlees, maar vervang dat door vegetarische producten, vis eet ik helemaal niet, dat vervang ik nergens mee. Fruit eet ik ook niet al te vaak. Ik eet wel gewoon 3 fatsoenlijke maaltijden per dag. En ik slaap ook voldoende dus daar kan het niet aan liggen.
    Misschien dat iemand hier ervaring mee heeft of weet waar het aan kan liggen? Misschien dat het mij wat verder helpt! Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Je noemt geen bijzondere symptomen die zorgelijk zijn. Dus de eerste gedachte is een gezond en evenwichtig voedings en leefpatroon na te streven, en in samenwerking met de begeleider van jouw sport een opbouwschema te maken om jouw conditie te verbeteren. Als ik lees wat je eet, dan weet ik in ieder geval zeker dat je te weinig fruit eet, dus als ik jou was zou ik nog eens goed onderzoeken of je wat je voeding betreft nog verbeteringen kunt aanbrengen. Informeer je dan ook over de verschillende functies van koolhydraten en vetten (brandstoffen), en eiwitten (bouwstoffen).

    Reageer
Reageer op: Geen energie, maar niet moe.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief