Vermoeidheid

 • #1

  Dag mensen,

  Ik heb sinds een week ongeveer heel veel last van vermoeidheid zonder duidelijke reden. Ik slaap redelijk, soms wel wat slecht. Maar ik kan overal in slaap vallen. Daarbij heb ik ook last van duizeligheid. (van de vermoeidheid?) En last van spraakgebrek - stotteren, niet uit woorden komen.

  Ik weet niet goed wat dit alles kan zijn.

  Ik heb wel stress gehad laatste maanden, en een verleden met depressie - neerslachtig gevoel.

  Ik weet niet wat er mee te doen. Iemand advies e.d.?

  Groet, Christa 19 jaar.

  Reactie
  #2

  Hai Christa,

  De wintertijd is een tijd van inkeer, we gaan weer naar binnen, het zijn donkere dagen en het is stil op straat. In deze periode is de mens meer bezig met het innerlijk leven dan wanneer de zon schijnt en we op het groene gras spelen.
  Het kan dus zijn dat sommige kenmerken van een depressie juist nu meer gevoeld worden dan voorheen. Blijkbaar ben je onbewust bezig met vragen waar je al langer mee worstelt.

  Tenminste, dat zou kunnen.

  Je kunt natuurlijk ook een of nader virus onder de leden hebben. Maar ik hoor je niet vertellen over bijvoorbeeld malaise, koorts en buikpijn.

  Het zit dus misschien meer tussen je oren.
  Eigenlijk heel interessant dus om nu eens uit te zoeken wat je zo wiebelig maakt. Dan kun je in de lente weer stevig naar buiten om te genieten van het volle leven.

  Zomaar een reactie.

  Reactie
  #3

  Stress kan echt een enorme energie vreter zijn dus als je je wat vermoeid voelt is dat goed verklaarbaar de afgelopen periode. Ik ben het eens dat je geen griep of zo hebt, want je hebt verder geen echt lichamelijke klachten.
  Voorlopig rustig aan doen, niet teveel hooi op je vork nemen, goed voor jezelf zorgen. Doei.

  Reactie
  #4

  De wintertijd heeft positieve gevolgen voor de biologische klok. De wintertijd is namelijk het meest natuurlijke voor ons lichaam. Volgens artsen daalt de stress in de wintertijd en dat kun je onder andere merken aan een daling in het aantal hartinfarcten.

  Reactie
Reageer op: Vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief