Moe

 • #1

  hey,

  ik slaap altijd wel 7-8 uurtjes per dag maar toch ben ik elke dag weer moe in de klas en moet ik heel vaak gapen en heb ik altijd een sloom gezicht en "stoned" (zeggen mij klasgenoten) na school ga ik altijd achter me computer tot 10 uur en ga daarna naar bed en ik doe ook niet aan een sport.
  ik kan trouwens wel tijdens gym gewoon goed meedoen maar als ik iets in de les moet maken doe ik dat niet omdat ik dan te lui ben. wat kan ik hier aan doen?

  groetjes,
  Wilco

  Reactie
  #2

  Eigenlijk zeg je het zelf al. Je doet veel te weinig aan lichaamsbeweging. Minimaal een half uur bewegen in de buitenlucht en als je jong bent zoals jij dan mag dat veel meer zijn.
  het is ook aan te raden met het oog op de toekomst. Je lichaam wordt nu gevormd en klachten van het bewegingsapparaat vinden vaak hun oorsprong in te weinig en soms ook zeker teveel bewegen.

  Reactie
  #3

  Dit is het advies van de Nederlandse huisartsen vereniging:

  Met gezond bewegen wordt bedoeld dat u minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief beweegt. Bijvoorbeeld fietsen, stevig wandelen, zwemmen, dansen of tuinieren. Intensief huishoudelijk werk telt ook mee. U hoeft niet een halfuur achter elkaar te bewegen, maar kunt dat op uw eigen manier over de dag verspreiden. Doe bijvoorbeeld ’s ochtends 10 minuten oefeningen, ga ‘s middags 10 minuten fietsen en aan het einde van de dag nog 10 minuten wandelen.
  Waarom bewegen?

  Regelmatig bewegen is gezond en ook leuk om samen te doen. Als u veel beweegt, raken uw spieren, longen, hart en bloedvaten eraan gewend om te werken. U voelt zich daardoor fitter en u heeft meer energie. Voordelen van bewegen zijn:

  U kunt beter ontspannen en slapen, u bent minder moe en staat ’s ochtends gemakkelijker op;

  U heeft minder kans op overgewicht; u krijgt sterkere spieren en botten en een mooiere huid;

  U heeft minder kans op diabetes mellitus (suikerziekte);

  Het is goed voor uw bloeddruk en cholesterol;

  U heeft minder kans op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte.

  Lees verder op Gezond Bewegen: http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R182017925109064

  Reactie
Reageer op: Moe
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief