Wat kan het zijn?

 • #1

  Vanaf ongeveer eind juli/begin augustus merk ik dat ik steeds vermoeid ben, meer hoofdpijn heb en relatief veel ben gaan drinken (en dus ook redelijk vaak naar het toilet moet maar dat is dan logisch)
  ik ben vanmorgen naar een acupuncturist/natuurgeneeskundige gegaan. Gewoon zoiets van baadt het niet dan schaadt het niet. Wie weet ben ik gewoon wat uit balans en doet alleen de ontspanning en het een uur rustig moeten liggen bij de massage of acupunctuur me al goed. Ik heb inderdaad de hele dag veel minder hoofdpijn gehad omdat de spanning in mijn spieren veel lager is.

   

  maar het andere stuk van het verhaal

  hij had gevraagd of ik nuchter wilde komen en hij vroeg of hij ook wat bloed af mocht nemen. Ik heb geen idee of dat betrouwbaar is maar het was geen kruitvat thuistest maar echt een professioneel ogende ding. Na het bloed afnemen vroeg hij ook of ik de laatste tijd veel afgevallen of aangekomen was en hoe zwaar ik ben. Nou heb ik thuis geen weegschaal maar ik was voor Corona juist flink wat afgevallen en kon m’n kleding echt 2 maten kleiner kopen. Alleeen sinds ik verplicht thuis werk ben ik weer flink aangekomen door veel stilzitten en veel meer snoepen en slechter eten en weinig tot niet meer sporten en inmiddels pas ik mijn kleding van voor het afvallen niet meer en heb ik een maat grotere kleding moeten kopen en die zit ook al weer strak. Ik had dus voor vanmorgen wel echt al zoiets hier moet ik wat aan doen want m’n lichaam gaat me in de weg zitten. In januari 2020 woog ik bij zo’n. Weightwatches vrouw die in een winkelcentrum klanten aan het werven was 67 kilo en was ik ongeveer 1,64 lang en kwam er u heeft een goed gewicht te staan.

  Nu heeft hij me vanmorgen ook gewogen om te kijken of ik veel was aangekomen en of dat nog met de klachten samen kon hangen en ik schrok er zelf wel van want ondanks dat ik wist dat ik was aangekomen had ik niet verwacht dat ik 85,9 kilo zou wegen en het zoveel zou zijn. Ik heb dus toch maar een weegschaal gekocht om het afvallen een beetje te monitoren want hier moet ik iets mee.

  hij zei dat het snelle aankomen en te weinig sporten zeker met het moe zijn te maken kon hebben. Een schone taak voor me weggelegd om hier wat aan te doen.

  nou had hij van te voren gezegd dat hij geen arts is en geen medische uitspraken mocht doen over het bloed onderzoek maar als er meerdere dingen buiten de normaalwaarden vielen het sowieso goed zou zijn om even langs de huisarts te gaan. Nou was er bij mij wel het eea buiten de normaal waarde maar niet heel extreem denk ik en hij adviseerde me om toch even het lijstje aan de huisarts te laten zien en zelf te proberen vooral gezonder te eten met minder koolhydraten en bij de lunch en bijvoorbeeld na het avondeten sowieso even een blokje om te lopen. Dat die kleine dingen me al kunnen helpen om me beter te voelen. Verder maakt hij met acupunctuur de spieren in m’n nek/schouders wat los tegen de hoofdpijn. Nou kreeg ik onderstaand lijstje mee en omdat ik er geen verstand van heb en niet eindeloos per getal wil googelen hier alles bij elkaar. Kunnen jullie een verklaring zien die te maken kan hebben met het moe zijn en vinden jullie een bezoekje aan de huisarts ook nodig?

  er staat op het briefje een uitroepteken dus buiten de range bij

  glucN 8,1

  hba1c 48

  ldl 3,4

  chol 5,4

  tri 2,3

  ik hoop dat iemand iets ziet en een advies heeft

  Reactie
  #2

  Er is toch een redelijk verdacht op diabetes! Je denkt zelf "niet extreem" maar dan onderschat je het toch een beetje.
  Ik raad je dan ook aan om toch op korte termijn een afspraak bij de huisarts te maken. Je hebt behoorlijk overgewicht, ( 25 kg te veel) je bloedsuikerspiegel is veel te hoog en ook je cholesterol

  Reactie
  #3

  Hoi John,

  hiervoor had ik nergens last van. Kan dat zo snel ontstaan dan? Als ik nu wat af ga vallen en bewegen dan kan het toch ook weer weggaan als je in een voorstadium zit want ik ben pas 36 dus dan kan het toch nog nooit echt diabetes zijn? Dat komt toch pas na je 50e als je echt veel te zwaar bent? Ik dacht dat ik altijd zoiets hoorde

  kan het geen moment opname zijn want ik had gisteravond pizza op met wat wijntjes en nog chips in de avond dat het daarom wat vertekend en het toevallig te hoog is? Er zat wel 10 uur tussen want ik mocht na 22 uur niks meer eten of drinken en ik had 8.30 de afspraak.

   

  ik merk dat ik een beetje schrik want ik had helemaal niet op diabetes gerekend. Dacht dat dat vooral bij oudere mensen voorkwam.

  ik hoop dat je me nog antwoord kunt geven op de vragen hierboven en vooral of het niet gewoon toeval kan zijn en daarom allemaal te hoog is en vooral de pizza en chips boosdoener is.

  bedankt Noor

  Reactie
  #4

  "Dat komt toch pas na je 50e als je echt veel te zwaar bent?" dat is helaas niet zo.
  Ik denk dat je het toch allemaal een beetje onderschat. je schrijft: als je echt veel te zwaar bent. Je hebt een BMI van 32. Dan is er sprake van obesitas. Je loopt dus extra risico op hart- en vaat aandoeningen. Een goed gewicht zou 62 kg zijn.
  Nee, het is dus niet gewoon toeval. Ik raad je dringend aan om naar de huisarts te gaan. Je bent nog jong, dus je kunt er nog wat aan doen.

  Reactie
  #5

  Hoi John,

  bedankt voor je reactie. Ik heb na je bericht van vanmorgen de huisarts gebeld en het verhaal en het advies van hier uitgelegd. Ik heb om 17.30 nog een afspraak gekregen. Toch fijn dat avondspreekuur.
  Daar ben ik even flink met m’n neus op de feiten gedrukt en je hebt gelijk dat ik het echt onderschat heb. Ik werd bij hun ook gemeten (1,63) en gewogen (88,1) en m’n bloeddruk werd opgemeten (146/94). Ze wilde ook weten wat nu mijn glucose was (17,2) De huisarts heeft uitgelegd wat de waarden betekenen en als dit klopt dat ik dan inderdaad DM2 heb. net als dat ik echt flink in het obesitas deel zit. Ze zei wel dat m’n gewicht misschien iets hoger was omdat ik net een high tea had gehad en dat zou ook kunnen verklaren waarom m’n glucose zo hoog is. Maar zelfs als ik die high tea niet had gehad was het te hoog.

  morgen moet ik nuchter bloed prikken en dinsdag heb ik een afspraak met de diëtiste en daarna de diabetes verpleegkundige. Mocht er morgen toch niks uitkomen dan blijft de diëtiste staan want aan m’n gewicht moet ik sowieso wat gaan doen.

  ik ben flink geschrokken maar nu ik dit weet kan ik er wat aan gaan doen

  Reactie
  #6

  Goed dat je naar de huisarts bent geweest. Je bent jong, dus kan er nog van alles aan gedaan worden. Succes in ieder geval.
  Houd me op de hoogte als je wilt

  Reactie
  #7

  Hoi John,

  Ik wil je nogmaals bedanken voor je waarschuwing naar de dokter te gaan. Ik heb vanmorgen nuchter bloed geprikt en ik werd vanmiddag al gebeld dat het niet goed was en ik idd DM2 heb.

  Weet jij of dan ongeveer te achterhalen is hoe lang dit al speelt. Voor mijn gevoel pas vanaf juli/augustus maar de huisarts zei dat dat niet kan. Weet jij if daar iets over te vinden is if dat je het enigszins in kan schatten?

  M'n nuchtere glucose was 8.6 en m'n hba1c 50

  Hij zei dat dit echt laat zien dat er zeker sprake is van DM2 want over het algemeen geeft afname van bloed uit je arm een lagere waarde dan met een vingerprik. Ik heb er geen verstand van, ik schrijf alleen maar wat de huisarts zegt. De afspraak met de diabetes verpleegkundige gaat dinsdag dus ook door en hij vindt de waardes re hoog om zonder medicatie te mogen en bv eerst leefstijl adviezen op te volgen.

   

  Ik werd ook nog door de diëtiste opgebeld en ik moet per dag alles opschrijven wat ik eet.

   

  De schok is nog steeds groot. Dinsdag hoor ik meer maar medicatie en moeten afvallen staat dus vast.

  Cholesterol en nog iets anders, ik dacht aza of alat was ook te hoog naar dat heb ik niet onthouden. Wordt vervolgd

   

  Reactie
  #8

  Geen dank. Ik was wellicht wat kort door de bocht, maar vond dat nodig om je toch even "wakker" te schudden zodat je naar de dokter zou gaan, omdat je het toch een beetje onderschatte.
  Die natuurgenezer had daar ook iets duidelijker over kunnen zijn.
  Het Hba1c gehalte (ook wel lange termijn suiker genoemd) geeft aan dat er toch al langere tijd sprake is van diabetes. Hoe lang precies kan ik helaas zo ook niet zeggen. Maar geen jaren, want dan was die waarde waarschijnlijk hoger geweest. Alat en Asat zijn leverwaarden. Gebruik je veel medicijnen of alcohol?
  Dat je cholesterol te hoog is, is natuurlijk voor hand liggend. Je hebt immers overgewicht...

  Maar zoals ik al eerder schreef: Je bent nog jong. Je kunt er nog van alles aan doen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik gebruik niet heel veel medicijnen alleen soms slaappillen.

  Mijn vriendin zei dat het ook door obesitas kan komen.

  Ik wacht maar af wat ze volgende week zeggen en probeer nu vast wat minder te snoepen en te gaan wandelen alleen ging dat gisteravond juist gigantisch mis en heb ik juist veel teveel gegeten. Vandaag dus maar een nieuwe start

  Reactie
  #10

  Probeer je te beheersen met eten.....

  Reactie
Reageer op: Wat kan het zijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief