Wat kan het zijn?

 • #1

  Sinds een jaar heb ik regelmatig (4/5 dagen in de week) hoofdpijn.

  Het begon een jaar geleden, mijn moeder had net een hartaanval gekregen en het waren stressvolle weken. Ik had op deze dag ook niet heel veel gegeten, en toen gebeurde het.. Ik had even met mijn vriend gerookt, we stapten in huis. en binnen een paar minuten was ik zwart voor mijn ogen. Ik dacht dat mijn vriend de lichten voor de grap uit had gedaan, maar dit was niet zo. Ik liep vanuit de keuken naar de woonkamer. Mijn vriend dacht al dat er wat aan de hand was omdat ik nogal wankel liep en ik lichtjes tegen de deur stootte. Toen bedacht ik mij dat het lastig was om de bank te vinden zonder iets te zien, en ik bleef stil staan. Op dat moment verloor ik mijn evenwicht. Het voelde net als flauwvallen alleen dan zonder dat je buitenbewustzijn bent. Mijn vriend vroeg mij wat er aan de hand was, en op dat moment besefte ik mij dat het licht de hele tijd al aan was geweest. Mijn zicht was ook weer terug. Toen kreeg ik een scherp geruis (piep) door mijn hoofd heen. Zo`n 4 of 5 dagen in de week heb ik hier last van, de hele dag bijna door. Ik slaap niet goed meer, en ben super moe.

  Ik ben al eens naar de huisarts geweest, en hier ga ik binnenkort weer heen. Maar ik heb geen idee wat het kan zijn. Misschien weet iemand van jullie het.

  Reageer
  #2

  Goed dat je direct naar de dokter gegaan bent voor een onderzoek, want plotselinge visusdaling is altijd een medische noodsituatie.

  Zoals je het beschrijft lijkt het mij een schoolvoorbeeld van een syncope (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Syncope_%28medisch%29). De huisarts kan je hier vast verder bij helpen. Het is in principe onschuldig, maar ik kan mij voorstellen dat je dit zeker wilt weten.

  Een tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen aan twee ogen wordt daarentegen meestal veroorzaakt door een bloedvatvernauwing aan de halsslagader (arterie carotis interna: http://nl.wikipedia.org/wiki/Arteria_carotis_interna), van de aortaboog, of door een zuurstoftekort in het gezichtscentrum achterin de hersenen, in de occipitale kwab (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Occipitaal).

  Bij jou minder voor de hand liggende oorzaken zijn dus problemen met de bloedvaten in het hoofd of de hersenen of epilepsie. Het lijkt dus bijvoorbeeld op een TIA (http://nl.wikipedia.org/wiki/TIA), een gevolg van een tijdelijke bloedvatafsluiting in de hersenen, of spasmen (tijdelijke kramp) van de bloedvaten die ook blindheid kunnen veroorzaken die weer overgaat. Vaak is er dan dus iets aan de hand met de bloedvaten zoals bovenstaande oorzaken.

  Jouw probleem lijkt ook op een amaurosis fugax (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Amaurosis_fugax), maar dat is meestal maar aan één oog door een bloedvatvernauwing in de hals, aan de betreffende zijde.

  Ik zou mij kunnen voorstellen dat er onderzoek wordt gedaan naar een epileptische focus in de occipitale kwab, een echo van de halsslagader, en een algemeen cardologisch onderzoek naar de gezondheid van de bloedvaten.

  Wat gaat er nu verder gebeuren met je?

  Reageer
  #3

  Ik ben benieuwd hoe dit verder gegaan is.

  Reageer
  #4

  Ik heb nog geen idee wat er gaat gebeuren.. De vorige keer bij de huisarts heeft hij alleen in mijn oren gekeken. Ik ben toen ook heel dom geweest en heb alleen verteld over het geruis, en niet het verhaal erachter :$ Omdat ik dacht dat het wel voorbij zou gaan.

  Ik ga maandag eindelijk weer naar de huisarts (na uitstel door examens). En ik `eis` (min of meer) dat er verder na gekeken wordt. Want hoe het nu gaat hou ik geen jaren meer vol.

  Heb in 2 weken alweer 2 stage dagen gemist. Ik loop stage op een basisschool wat niet echt een ideale situatie is met zo`n hoofdpijn en de vermoeidheid.

  Ik laat begin volgende week horen hoe het ging.

  Reageer
Reageer op: Wat kan het zijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief