Vermoeidheid zelf in stand houden

  • #1

    Ik ben al een tijdje erg moe. Zeker een maand. Nu ben ik naar de HA geweest, bloedgeprikt, geen afwijkingen.

    Maar kan het zo zijn dat de vermoeidheid inmiddels tussen mijn oren zit? Vind het zo raar om over jezelf te zeggen. Maar ik vraag me af of de vermoeidheid kan komen doordat ik me de hele tijd afvraag of ik nog moe ben, en me zorgen maak over mijn vermoeidheid (en de oorzaak daarvan).

    Reageer
    #2

    Hi,

    Vermoeidheid kan met zoveel dingen te maken hebben! heb je de laatste tijd veel stress gehad vanwege werk/privé omstandigheden?

    Sowieso zou ik adviseren om een keer of 3 per week aan sport te doen (liefst ook cardio en uithoudingsvermogen) en daarnaast kun je visolie (tabletten of vloeibare vorm) nemen.

    Reageer
    #3

    Ik heb de laatste tijd wel wat stress gehad, maar niet mega veel. Ik heb juist het idee dat het allemaal wat rustiger werd. Hoewel, nu ik terugdenk.. heb ik wel een aantal dagen met een trillend ooglid rondgelopen een paar weken geleden. Dat zou natuurlijk toch op stress duiden.

    Ik doe momenteel driemaal per week krachttraining. maar wellicht is het inderdaad slim om er wat cardio bij te gaan pakken. Visolie slik ik al. Omdat ik weinig vis eet.

    Reageer
    #4

    Hi,

    Maar het kan ook zo zijn dat je toen het net iets rustiger werd juist last kreeg van de vermoeidheid ed. omdat je in die periode daarvoor even net iets teveel van je lichaam hebt gevraagd en dit misschien ook wel nodig was, op momenten dat je door moet bijten merk je de vermoeidheid soms niet meer zo.

    Sowieso is het altijd goed om aan cardio te doen of bijvoorbeeld een wandeling in het bos te maken.  Als de klachten aan blijven houden en je zo vermoeid blijft zou ik echt even contact opnemen met de huisarts en het probleem daar voorleggen, ik zou je vooral niet adviseren om door te blijven gaan en geen actie te ondernemen terwijl je ontzettend moe bent.

    Groetjes Chiel

    Reageer
    #5

    Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten en bovendien wordt er maar op een paar stofjes getest. En ook je voedingspatroon is belangrijk. Een orthomoleculair therapeut zou je wellicht advies kunnen geven. Op alternatief gebied zijn andere testmethoden voorhanden.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid zelf in stand houden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief