Flinke vermoeidheid

  • #1

    Al geruime tijd heb ik last van een flinke vermoeidheid en diverse andere klachten. Het begon ongeveer een maand geleden met een flinke stekende pijn in de omgeving van mijn maag en lever, vaak is pijn weg te drukken met een andere zit of lighouding, maar in dit geval hielp niets. Een kopje warme thee was een oplossing om het dragelijker te maken en uiteindelijk te doen weggaan.

    Een week hierna had ik af en toe een steek op mijn rug, tijdens het dragen van mijn Apple Watch zag ik ook dat de hartslag naar 45 schoot en later terug richting de 140, dit op een zeer korte tijd. Nu kan dit echt zo gemeten zijn, maar het is ook mogelijk dat dit niet goed werkte en door een andere houding van door de steken in de rug een foutieve meting laat zien. Anderszijds heeft mij dit best wel doen schrikken en hier heb ik een aantal dagen flink met stress mee rond gelopen.

    Bij de dokter een ECG gemaakt in rust en hier bleek niet te zien of mis mee te zijn. Ondertussen had ik al wel last van flinke vermoeidheid en draaierigheid, ik kon de kerstdagen niet normaal door. Tijdens het eten moest ik af en toe even op de bank liggen om bij te komen, echt naar buiten gaan en autorijden was vrij zwaar en werken lukte al helemaal niet.

    Weer naar de dokter om bloed te prikken, hier is een test voor mijn 'volledig bloedbeeld' gedaan en is niks uitgekomen, een geruststelling maar toch ook weer niet aangezien je wilt weten wat het is. Ik heb diezelfde nacht heel rot geslapen en ben hyperventilerend wakker geworden met pijn in mijn kaken en op de borst, althans dat was mijn gevoel toen ik wakker werd. Het kon komen door de angst of wat dan ook, geen idee.

    Diezelfde dag ben ik nog bij de huisarts opnieuw langsgeweest met deze klachten en alles zag er goed uit, hartslag in rust was in orde, bloeddruk was in orde. Mij werd oxazepam voorgeschreven tegen de angst en onrustigheid.

    Nu is het eigenlijk al geruime tijd zo, dat ik het gevoel heb dat er constant adrenaline door mijn lichaam heen giert, zeker in de avond en hierdoor ben ik ook zo ontiegeljk moe. Ik wil niets, ik doe niets en hier wordt het ook niet beter van. Ook voel ik af en toe steken in mijn rug, benen en handen, soms zelfs steken in mijn rug als ik iets doorslik.

    De afgelopen 2,5 jaar staan voor mij wel in het teken van stress, veel gewerkt en weinig vakantie, veel veranderingen in mijn werk, uiteindelijk een faillisement van mijn werkgever, een nieuwe werkgever en direct een pittige opleiding intern. Dit is vlak voor de kerstdagen allemaal afgerond en hier is veel meer rust in mijn leven gekomen, alleen op dit moment naar mijn mening qua lichaam iets teveel rust aangezien ik nergens meer kracht voor heb...

    Wie o wie heeft er nog wat tips of kan mij hier mee helpen? Bij de dokter ben ik al geweest en die zegt eigenlijk alleen maar dat dit vanzelf overgaat met rust. Zo voelt het voor mij alleen niet meer...

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat je last hebt van een burn-out. Misschien is het goed om eens met een psycholoog te praten

    Reageer
    #3

    Bedankt, dat is iets waar ik ook een beetje aan zat te denken. Maar op dit moment spelen er zoveel vragen door mijn hoofd, recentelijk wordt ik dus ook heel erg slecht wakker en ontzettend moe. Zodra ik ook maar iets onderneem, speelt de vermoeidheid parten - het is bijna niet te doen om te werken.

    Ook heb ik na het eten een licht misselijke gevoel en een hele lichte druk op mijn borstkas, ook ben ik dan enorm moe. Ik snap er niet zo heel veel meer van om eerlijk te zijn...

    Reageer
    #4

    Vraag aan de huisarts een verwijzing voor een psycholoog...

    Reageer
    #5

    Denk vooral ook aan de rol van voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Veel mensen eten teveel snelle suikers. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elke eetmoment. Dan kunnen er nog voedselovergevoeligheden zijn. Stoffen als  histamine en tyramine zorgen voor het vrijmaken van adrenaline in je lichaam. Tekorten zijn lang niet allemaal aantoonbaar door bloedonderzoek. Zo is een magnesiumtekort niet te vinden op bloedniveau. Denk verder aan de invloed van electrosmog. Kan zorgen voor een stressreactie in je lichaam.

    Reageer
Reageer op: Flinke vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief