Extreme warmte bij inspanning en rust

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik weet niet zo goed waar ik dit moet plaatsen. Ik heb al bij matige inspanning en zelfs in rust heel erg warm en ga hierdoor ook flink transpireren. Als voorbeeld neem ik een avondwandeling. Op het begin van de wandeling heb ik nergens last van, ik merk wel dat de warmte zich al begint op te bouwen.

  Na circa 30 minuten krijg ik het zo warm, dat ik moet hijgen en moeite heb om normaal te praten. Als ik de wandeling voortzet krijg ik het zo benauwd en warm dat ik bijna flauwval, en ben ik genoodzaakt om te gaan zitten. Ik ben hierdoor erg beperkt in de activiteiten die ik onderneem, en kan bijvoorbeeld ook niet lang sporten.

  Lichamelijk ben ik onderzocht, en zowel huisarts, als artsen in het ziekenhuis hebben niks kunnen vaststellen. Heeft iemand enig idee wat het kan zijn? Kan het toevallig iets te maken hebben met het vo2max?

  Reageer
  #2

  Hoe kom je nou op VO2max...

  Hoe oud ben je? Ben je man of vrouw? Heb je overgewicht of ondergewicht? Volg je een bepaald dieet? Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs? Is je zuurstofgehalte gemeten? Is er een bloedonderzoek gedaan en weet je wat er onderzocht is?

  Reageer
  #3

  Leeftijd: 24
  Geslacht: Man
  Lengte: 192cm
  Gewicht: 95kg

  Ik eet gezond, krijg genoeg kcal, eiwitten,vetten,koolhydraten binnen. Schildklier, Bloedarmoede testosteron, Longen, Zuurstofgehalte,Hart zijn onderzocht en hebben goede waardes.

  Mijn hartslag gaat bij inspanning heel snel omhoog, bij een avondwandeling is die bijvoorbeeld al 130-140, vandaar dat ik aan vo2max zat te denken. Denkt u dat dit hier los van staat? Bedankt voor uw reactie!

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat het VO2max te maken heeft. Maar je hebt wel een paar kilootjes te veel...5-6 kg. Probeer je voor te stellen, dat iemand met een "normaal" gewicht een rugzakje met 6 kg inhoud mee moet nemen als je gaat wandelen...

  krijg genoeg kcal, eiwitten,vetten,koolhydraten binnen.  Misschien niet genoeg maar toch iets te veel.

  Drink je wel genoeg?  minimaal 2 liter water per dag?

  Reageer
  #5

  Ik begrijp dat u denkt dat ik te zwaar ben. Echter heb ik een brede bouw, en heb amper buikvet. Ik heb advies van een diëtist gekregen over mijn voeding, en die heeft voor mij een voedingsschema gemaakt die perfect aansluit op mijn lichaam. Ik drink soms wel meer water aangezien ik veel transpireer.

  Reageer
  #6

  Is je nierfunctie ook gecontroleerd? Ontlasting is ook normaal? Is er ook een inspanningscardiogram gemaakt (fietstest)?

  Reageer
  #7

  Ja urine is onderzocht, nierfunctie is helemaal in orde, en de resultaten van de inspanning ECG waren goed.

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar dacht ik inderdaad eerst ook aan, maar ik ben bij een logopedist geweest, en daar is geconcludeerd dat ik een correcte manier van ademhalen heb, ook met inspanning.

  Reageer
  #10

  Dat is niet altijd maatstafgevend...  doe toch eens de test...

  Reageer
  #11

  Uitslag: 37

  Reageer
  #12

  Dat is dan toch te weinig...

  Dan wordt het moeilijk om er oorzaak voor te vinden. Je hebt geen problemen met je luchtwegen/longen? Geen maag/darmklachten? Geen hoofdpijn? Geen psychische aandoening? Is je schildklier ook gecontroleerd?

  Reageer
Reageer op: Extreme warmte bij inspanning en rust
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief