Verhoging of koorts na inspanning

 • #1

  Mijn temperatuur is normaal als ik mijnzelf minimaal inspan.
  Maar zodra ik flink aan de gang ga gaat mijn temperatuur omhoog.
  Als ik rust of zit tussen 37.00 en de 37.4
  Als ik een beetje rustig romnel 37.6 en de 38
  Als ik haastig mijn ding doe en flink aan de bak ga tussen 38.00 en de 38.6.
  Bloedonderzoek was goed
  Iemand die weet wat dit kan zijn?
  Iemand die dit bekend in de oren klinkt?
  Voel me goed voir de rest...
  Alleen bij zware inspanning voel je je minder door verhoging

  Reactie
  #2

  Het is toch heel normaal dat je temperatuur stijgt als je intensief bezig bent? Je moet een stoppen met voortdurend je temperatuur te meten. Geen beren op de weg zien als er geen zijn.

  Reactie
  #3

  Ik kan meekomen in je antwoord maar 38.6 lijkt me wel hoog.....

  • Was benieuwd of meer mensen dit hebben.....
  Reactie
  #4

  Ik herken dit. Bij inspanning loopt m'n temperatuur op. Na een uurtje wandelen bv heb ik 38,4. En dan voel je je bij het wandelen echt niet lekker. Het is immers koorts. Ik ben onderzocht door internist en neuroloog en er is geen verklaring voor. Het is vervelend want ik ben op deze manier niet in staat om een wandelvakantie te boeken.  Iets wat ik altijd graag deed. Die temperatuur zakt overigens weer als je even rust neemt.

  Reactie
  #5

  Ik heb exact die klacht, Lente; bij het fietsen in geringere mate, maar bij wandelen stijgt mijn temperatuur razendsnel tot 38 a 38.5; ik voel me dan niet alleen zweterig (zelfs bij koud weer) maar ook onbehaaglijk en duizelig; mijn huisarts heeft er geen verklaring voor; na een half uur rust heb ik weer gewoon 36.8. Vervelend is het wel, ook doordat er blijkbaar geen verklaring voor te vinden is...

  Reactie
  #6

  Inderdaad zijn het vreemde verschijnselen. Ook ik voel me duizelig en moet opletten bij het snel omdraaien van m'n hoofd. En thuis wordt alles weer normaal. Helaas gaat het niet vanzelf over.  Ik heb er al zo'n 4 jaar last van.

  Reactie
  #7

  Goedemorgen; Ook ik herken dit na mijn longontsteking van enkele weken geleden. Koorts van 38,3 bij inspanning en echt niet lekker voelen met enorm transpireren. Wat na een paar uur weer zakt.

  Is dit bij jullie al langer? Of gaat het over?

  Groet Liesbeth.

   

  Reactie
  #8

  Beste Liesbeth, ik heb die reactieve koorts al jaren - maar hoop nog steeds dat het ooit overgaat; bij zwemmen in koel water heb ik nergens last van, wel bij wandelen, tuinieren, fietsen...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Liesbeth, het is inderdaad bijzonder vervelend. Zoals ik al eerder aangaf heb ik er erg last van. Vooral bij wandelen heb ik problemen en is het koorts. Het is helaas onverklaarbaar wat mij betreft. Gelukkig daalt de temperatuur in rust weer snel naar een normale waarde.

  Reactie
  #10

  Hoe is ondertussen met jullie? Al verandering/verbetering?

  Ik heb hier sinds een paar maanden ook last van. Kwam uit het niet. Heel vervelend. Bij de geringste inspanning schiet mijn lichaamstemp een hele graad onhoog. Hij zakt ook net zo snel weer als ik ga zitten of liggen. Huisarst heeft er geen verklaring voor en alle bloeduitslagen zijn goed. Heb me laten doorverwijzen naar een internist. Hoop dat hij wat vindt.

   

  Reactie
  #11

  En hoe doen jullie dit icm werk? Ik werk in de horeca, een vrij intensief beroep qua lichaamsbeweging. Ik ben dan ook volledig op na een dag/avond werken. Als ik thuis een uur gelegen of gezeten heb gaat het weer.

  Worden natuurlijk grapjes over gemaakt door collega’s die roepen met woorden zoals burn-out etc. Dat werkt alleen maar demotiverender ..

  Reactie
  #12

  Ben je er al achter wat het is?

  Ik heb dezelfde symptomen... Bij mij is het een virus die het veroorzaakt, het CMV.

  Wanneer je je bloed daarop laat testen zul je het weten.

  De dokter denkt daar niet gelijk aan omdat dit virus bij gezonde mensen na besmetting normaal gesproken geen  symptomen veroorzaakt.

  Reactie
  #13

  Dank je wel voor je informatie Pauline. Ik ga uitzoeken of het in mijn bloedonderzoek is meegenomen.

  Reactie
  #14

  Hallo

  Ik heb sinds 6 maanden dat als ik wandel of me inspan last van hogere temp. Van 37 naar 37,8

  Ik kan niet meer fatsoenlijk bewegen heb al zoveel onderzoeken gehad damronderzoek bloed onderzoek maag onderzoek ct scans, we weten t niet meer. Ene kant ben ik zo bang dat ze iets over het hoofd zien ene kant ben ik gerust omdat er zoveel onderzoeken zijn gedaan en de uitslagen altijd goed waren.  Mijn leven is erg beinvloedt door dit ik moet bewegen want hele tijd rusten is niet goed. Willen jullie me mailen om ervaringen te delen? Ik ga dit zeker onderzoeken en misschien zelfs naar het buitenland naar een andere arts en ziekenhuis. Ik wil mijn leven weer terug ik sportte om de dag wat nu niet meer lukt. Alle mails zijn welkom!

   

  [email protected]

   

  Graag zie ik een mail van jullie!

  Reactie
  #15

  Pardon ik bedoelde van 37, naar 38,7

  Reactie
Reageer op: Verhoging of koorts na inspanning
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief