Extreme vermoeidheid, koud hebben, prikkelbaar

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  De laatste paar jaar heb ik last van vermoeidheidsaanvallen, prikkelbaarlheid, lusteloosheid, het koud hebben ook al is het 30 graden, obstipatie, makkelijk brekende nagels, wit weg trekken als ik erg vermoeid word en gewichtstoename. Ik ben voornamelijk de hele dag rond moe, maar meestal heb ik 2 vermoeidheidsaanvallen overdag dat ik echt moe ben en  niets meer kan doen behalve een beetje tv kijken. De dokters weten er geen raad meer mee. Ik heb toen vitamine D laten prikken en daar kwam wel een achterstand uit. Daar heb ik een stootkuur voor gekregen maar ben daarna alleen maar nog vermoeider geworden. Nu is het zo ver dat het echt mijn leven beïnvloed en de dagelijkse dingen lastig worden. De dokters zeggen dat het in mijn hoofd zit, maar zelfs als dat waar is, hoe kom ik er dan vanaf? Weet iemand misschien wat je hieraan kan doen, of heeft iemand ideeën wat het misschien kan zijn? Ik ben al bloedgeprikt op allergieën, intolerantie, vitamine tekort, schildklier, mijn ontlasting is nagekeken, en gewoon de basis dingen zoals bloedarmoede, pfeiffer ect. Er is niets uitgekomen behalve vitamine D tekort. Ik begin langzaam gek te worden... Misschien hebben jullie nog tips?

  Groetjes,
  Jessie

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je? Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?

  Reactie
  #3

  Ik ben 14 en ik gebruik melatonine.

  Reactie
  #4

  Waarom gebruik je melatonine? En wanneer gebruik je die?

  Vraag eens aan de huisarts om een verwijzing voor de psycholoog

  Reactie
  #5

  Omdat ik moeite heb met inslapen maar ik gebruik het nog maar soms nu.

  Reactie
  #6

  Oke.   Praat er dan toch maar eens met een psycholoog over

  Reactie
  #7

  Een bloedonderzoek zegt vooral wat over wat er in je bloed zit maar zegt niet alles over de rest van je lichaam. In ieder geval is je dagelijkse voeding belangrijk. Beter geraffineerde producten vermijden. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel door voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels te eten.

  Veel mensen komen ook magnesium tekort maar dat kan je in het bloed niet meten. Vitamine D werkt ook onder andere samen met magnesium en vitamine A. Wat vitamine B zou ook niet verkeerd zijn. Dat helpt je zenuwstelsel te versterken. Zelf had ik het  vroeger heel koud vlak voor de menstruatie. Dat is over sinds ik teunisbloemolie slik. Is niet gezegd dat dat voor jou de oplossing is maar je zou moeten zoeken naar wat jouw lichaam nodig heeft.

  Verder zou je een te laag serotonine kunnen hebben. Is bij te sturen met de juiste voeding en bepaalde supplementen.

  Ook je hormonen zouden van slag kunnen zijn. Weet niet of je vrouw of man bent maar veel mensen hebben te maken met insulineresistentie en oestrogeendominantie. Is ook bij te sturen met natuurlijke middelen. Insulineresistentie en oestrogeendominantie zijn ook factoren in het ontstaan van schildklierproblemen. Op internet genoeg te vinden over deze ontregelingen en wat je er aan kan doen.

  Als je misschien weinig of geen vlees eet, wat tegenwoordig wel meer gebeurt dan krijg je eerder tekorten aan stoffen als carnitine, taurine, carnosine, lysine, vitamine B12, zink en ijzer. Zelf eet ik niet al teveel vlees en ik slik dan ook wat extra carnitine, wat meer energie geeft.

  Ben zelf bij een natuurgenezer voor andere klachten en die vrouw test voor me uit wat mijn lichaam nodig heeft. De medische wereld heeft wel veel kennis in huis maar houdt zich minder bezig met de biochemie van je lichaam.

  Reactie
  #8

  ik ben inmiddels weer naar de dokter geweest maar er is weer niets uitgekomen. ik heb de laatste tijd ook dat als ik erg vermoeid ben en toch door ga dat ik een bloed neus krijg. Je kan bloedneuzen krijgen als je stresst, maar op die momenten stress ik vaak niet maar ben ik gewoon erg vermoeid. ik heb al een keer 2 weken geen brood proberen te eten en 2 weken geen vlees proberen te eten maar die dingen helpen ook niet. zou het de ziekte van lyme kunnen zijn? want ik was vroeger best vaan ik het bos en heb gehoord dat het soms lastig na te kijken is.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Extreme vermoeidheid, koud hebben, prikkelbaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief