Overmatige afscheiding na de overgang

Online ZorgZus
  • #1

    Ik ben 57 en sinds 2002 heb ik geen eierstokken meer. Sinds begin dit jaar heb ik last van overmatige afscheiding. Na een uitstrijkje is dit onderzocht in het lab en er zijn geen afwijkingen gevonden. De gyneacoloog heeft mij t.t. vaginale pillen voorgeschreven zodat het minder wordt; niet dus. Zijn visie was dat het baarmoederslijmvlies dunner wordt en daardoor sneller wegloopt.
    Het voelt net alsof ik ongesteld ben, ook een zeurend gevoel in de onderbuik. Ik heb hier zowel 's nachts als overdag last van. De ene dag minder dan de andere.

    Reageer
    #2

    Tampon in witte yoghurt dopen en vaginaal inbrengen. Beetje geklieder, maar het helpt wel om de zuurtegraad van de vagina in balans te brengen.

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor je advies, ik ga het proberen. Maar naar mijn gevoel komt de afscheiding uit de baarmoeder. Die heb ik nl. nog wel.

    Reageer
    #4

    Draag je niet al te strakke kleding en liefst katoenen ondergoed? Ook inlegkruisjes kunnen boosdoener zijn.

    Reageer
    #5

    Ik draag geen te strakke kleding én katoenen slips. Ik móet wel maandverband dragen anders loop ik continue met een natte broek. Het maandverband kan het soms niet eens aan. Bij toeren draag ik Tena mini. Ik mag ook geen pil o.i.d. gebruiken. Anders had ik dat geprobeerd.

    Reageer
Reageer op: Overmatige afscheiding na de overgang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief