Vuil tussen schaamlippen ?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb al iets van 2/3 jaar lang last van dit probleem, en het word alleen maar erger. Ik douche s'ochtends en s'avonds om gewoon de geur proberen te verminderen. Iedere keer als ik douche was ik tussen mijn schaamlippen ik maak dan een soort van ''pincet greep'' en dan heb ik gewoon echt vuil op mn vingers.
  Ik ben al iets van 5 keer naar de huisarts gegaan die hebben me getest op schimmel, soa enz maar niks kwam eruit. Ik ben toen door verwezen naar het ziekenhuis en die kunnen ook niks vinden! Erg vervelend vind ik dit, ik durf nu dus geen vriend te hebben omdat het zo ruikt. Ik dans ook 3 keer per week dus ik vind het ook erg onfris. ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen?

  Ik ben trouwens 17 jaar en ben nog maagd. Ik ben nog vergeten te zeggen dat ik lacacytd, multigyn gel en douche al heb geprobeerd. Ik draag ook elke dag een inlegkruisje ik weet dat het slecht is maar ik kan gewoon niet anders!

  Shannen.

  ps; ik post dit nu voor de 2e keer omdat ik bij de vorige geen antwoord kreeg, ik ben super wanhopig voor een oplossing dus please help me!

  Reageer
  #2

  Hai Shannen,

  Was je vagina in ieder geval nooit met zeep. Dit kan irritatie en nare geurtjes veroorzaken. Draag geen strings maar gewoon katoenen slipjes. Deze ademen beter dan die synthetische dingetjes. Inlegkruisjes ook liever niet gebruiken. Toen ik jouw leeftijd had, heb ik er ook last van gehad. Ik droeg toen bijna elke dag een panty. Panty's zijn ook synthetisch.

  Je schrijft dat je veel danst. Dans je met panty of blote benen? Misschien is het pantybroekje wel de boosdoener? Je zou eens een paar weken zonder panty kunnen dansen (mits je geen uitvoering hebt).

  Ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt.
  Sterkte, Emilie.

  Reageer
  #3

  Dankje Emily voor je reactie,
  Ik dans altijd met een panty, ik heb namelijk ballet en daar moet je een panty aan.
  Zijn leggings ook synthetisch?
  En toen jij het had, wanneer ging het weg en hoe zag het eruit?

  Groetjes Shannen

  Reageer
  #4

  Hai Shannen,

  Oei, ik kan me echt niet meer herinneren hoe lang het precies geduurd heeft dat het over was. Ik heb de tip destijds gekregen van mijn moeder! En bij mij heeft het geholpen. Geen wittig, vies ruikend slijm meer gehad.

  Ik weet dat er katoenen leggings bestaan. De Hema verkoopt ze in allerlei maten, kleuren en motiefjes. Misschien hebben ze ook wel roze, balletkleur?! Ik zou het gewoon proberen als ik jou was. Wellicht ben je er binnen een maandje van af.

  Laat ons over een poos even weten hoe het met je gaat en misschien dat iemand anders nog oplossingen heeft.

  Groetjes, Emilie

  Reageer
  #5

  Ik ga dan even bij de hema kijken!
  Maar over mijn probleem bij mij is de afscheiding geen probleem die stinkt niet eens!
  maar ik heb tussen de buitenste en binnenste schaamlippen witte stukjes zitten.
  En dat ruikt zo, dus ik denk niet dat je hetzelfde als mij hebt gehad.
  Maar echt bedankt voor je suggestie!

  Gr shannen

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Ik ken je probleem want ik heb er zelf ook heel erg last van.
  Elke dag weer hetzelfde verhaaltje.
  Ik reinig me vagina 2 keer per dag. Met water.
  Eerst Dacht ik dat het kwam door wc papier, maar dat bleek niet zo te zijn.
  Ik ben zelf nog nooit naar de dokter gegaan ervoor. Misschien moet ik dat
  maar eens een keer doen.

  Ik hoop dat ik dit niet me hele leven zo hou.
  Succes

  Reageer
  #7

  Ik ga binnekort weer een afspraak maken bij de dokter (voor de6e keer ofzo) en ik ga nu gewoon eisen dat ze me helpen die mensen daar zeggen dat ze niets kunnen vinden, en sturen ze je dan gewoon weg.
  Dus als je naar de dokter gaat beschrijf goed wat je hebt en zeg dat je er echt vanaf wilt.
  Ik heb zoveel dingen geprobeert en niks helpt het is gewoon niet leuk meer ik ben ook onzeker ervan geworden.

  Succes

  Gr Shannen

  Reageer
  #8

  HEy Shannen,

  Daar je wel naar de huisarts gegaan bent, wel 5x, en je je goed doet verzorgen onder de douche, is er alleen de 6e bezoek aan de huisarts wel de meest effectieve, namelijk dat je nu een verwijskaart moet vragen voor het Academische ziekenhuis. Daar weten ze namelijk meer van jou problemen af dan een normaal ziekenhuis. De naam zegt het al, het is niet voor niets een Academische ziekenhuis. Je komt er wel. Succes ermee.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben onlangs al 3 a 4 keer naar het ziekenhuis in mijn stad geweest, het lijkt alsof die mensen me niet willen helpen ze doen alsof ik dit allemaal bij elkaar sta te liegen . en dat ik een wanhopige puber ben die bang is voor haar eerste keer..
  je snapt wel dat dit ontzettend frustrerend is, ik heb aan de dokter gevraagd of ze binnen in wou kijken met een echo want straks ligt het aan mijn eierstokken ofzo.
  Zei ze nee dat hoeft niet dat is het probleem niet.
  Proberen kan geen kwaad toch?
  Maar goed ik heb het helemaal gehad met mijn ziekenhuis, dus ik ga maar naar het AMC.
  Ik wil de nadruk erop leggen de afscheiding is absoluut het probleem niet, die heeft helemaal geen geur.
  Het zit echt tussen mn schaamlippen na zo een 5 uur als ik gedoucht ben en ik ga met een lactacyt doekje erover heen is dat doekje bruin en ruikt het vies..
  ik zal wel wat posten als ik naar het amc ben geweest, bedankt voor jullie steun

  Reageer
  #10

  Stoppen met lactacyt ik weet niet hoe lang je het gebruikt maar dat zou ook wel eens de boosdoener kunnen zijn . Ik heb het een tijd gebruikt en toen werd het minder en daarna weer erger

  Reageer
  #11

  Ik heb er ook last van. Meerdere keren naar de dokter geweest waar ze een soa test hebben gedaan en hebben getest op schimmels en bacterien maar er komt niets uit. Het blijkt dat vrouwen ook smegma kunnen hebben, net als bij mannen. De arts zegt dat er weinig aan te doen is. Ik maak het alleen schoon met water, maar het spoelt niet zomaar weg. Ik moet er echt met mijn vinger langs wrijven. Hebben meerdere vrouwen dit probleem? En heeft er iemand al een oplossing gevonden? Het maakt mij erg onzeker!

  Reageer
  #12

  Gebruik een watje en wat (Zwitsal) baby-olie. Dan krijg je het wel weg.

  Reageer
  #13

  Hoi, ik herken dit wel. Tijdens het douchen moet ik met mn nagel langs mn schaamlip gaan om her weg te halen. heel irritant.

  Reageer
  #14

  Ik ben ook vaak naar de dokter geweest en die vertelde mij hetzelfde, er valt niks aan te doen behalve om het goed schoon te houden.
  Het enige wat zou kunnen helpen was een operatie dan zou hij een stukje van de binnenste schaamlippen verwijderen.
  Maar dat wilt hij niet bij mij doen, omdat ik geen last heb van een vernauwde huid.
  Heel vervelend allemaal dus zal ik er maar mee moeten leven.

  Reageer
  #15

  Ik was een beetje op internet op zoek naar mijn probleem en zie hier precies de zelfde klachten! Weet iemand inmiddels al meer? En vooral mijn vraag is, weet iemand of het gezond is om dan nog seks te hebben?

  Reageer
Reageer op: Vuil tussen schaamlippen ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief