Uitslag pap3a HPV negatief

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 20 jaar en vanwege af en toe pijn in onderbuik en tussentijds bloedverlies was ik met de klachten naar de huisarts gegaan. Voor de zekerheid heb ik een uitstrijkje gekregen ondanks ze dat vaak pas doen vanaf je 30ste, ik heb vandaag de uitslag met de huisarts besproken. Er kwam uit dat ik pap 3a heb, en ik had me al wat ingezen dat het word ingedeeld in 5 gradaties dus ik schrok nogal. De dokter heeft aangegeven dat het HPV virus niet in aangetoond maar de kans wle groot is dat het komt door het HPV virus. Nu betekent het dus dat pap3a licht afwijkende cellen zijn maar geen kanker. Nu hoef ik mij van haar niet te veel zorgen te maken omdat het heel veel voorkomt bij vrouwen van mijn leeftijd en ze daarom vaak pas vanaf 30 uitstrijkjes maken. Nu moet ik wel over een half jaar terugkomen voor een extra onderzoek, maar ik heb wel een beetje stress ondanks ze zei dat ik me geen zorgen moet maken omdat het licht afwijkende cellen zijn en geen kanker en heel vaak voorkomt. Ik hoop dat iemand mij misschien een beetje geruststelling kan geven ondanks de huisarts dat al heeft gezegd.

    Reageer
    #2

    Als je huisarts zegt dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken,dan kun je daar op vertrouwen. Je vraagt nu om bevestiging van wat je huisarts heeft gezegd, op een forum waar geen artsen aanwezig zijn. Meer kennis dan je huisarts heeft, ga je hier dus waarschijnlijk niet vinden, denk ik. Ik zou dus gewoon de huisarts geloven en niet meer stressen,als ik jou was.

     

    Reageer
Reageer op: Uitslag pap3a HPV negatief


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief