Pap3a en hpv

  • #1

    Ik heb veel last van onder en buikpijn.

    Uitslag net binnen pap3a en hpv positief.

    Hoe groot is de kans dat er straks met verder onderzoek toch nog kanker ergens is daar..

    En zo een uitrijk van de baarmoeder geldt de uitslag oom voor het gebied van de vagina?

    En zp

    Reageer
    #2

    Pap 3a: er worden licht afwijkende cellen gevonden; soms spreken ze ook van lichte of matige dysplasie. Dit zijn geen kankercellen. Het advies is dan herhaling van het uitstrijkje of verder onderzoek met kolposcopie. In dat laatste geval blijken bij de helft van de vrouwen de afwijkingen zo gering te zijn dat geen behandeling nodig is. De andere helft krijgt het advies voor een eenvoudige behandeling van de baarmoederhals.

    Reageer
    #3

    Ook ik heb een vraag. Ik had 2 jaar geleden pap2 en HPV positief, daarna weer tijdens een controle pap2 en HPV positief en bij biopt kwam er CIN II uit. Aangezien ik zwanger probeerde te worden heb ik gekozen om na 6 maanden weer een controle te doen in de hoop dat mijn lichaam het wellicht zelf zou opruimen.

    Nu ben ik zwanger waar ik heel blij mee ben maar ter controle wel een uitstrijkje laten doen en wat blijkt, ik heb nu PAP3a2 en HPV hoog risico (anders dan 16/18).
    Bethesda: hooggradige squameuze intra epitheliale en eoplasie (HSIL) > advies histologisch onderzoeken.

    Het ziekenhuis wilt me volgende week zien voor een kolposcopie en wellicht gelijktijdig een biopt of lisexcisie? Maar kan dit kwaad als ik zwanger ben en moet ik me erge zorgen maken over deze uitkomst? In een half jaar is het wel echt slechter geworden maar kan het door zwangerschap ook hormonaal verstoord zijn?

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Op dit forum zijn geen artsen om je vragen te beantwoorden, misschien kan je huisarts dat als je graag voor de afspraak in het ziekenhuis meer wilt weten.

    Reageer
Reageer op: Pap3a en hpv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief