Hpv – moet ik mij zorgen maken?

Online ZorgZus
  • #1

    Hey iedereen!
    Een jaartje geleden bleek uit een uitstrijkje dat ik afwijkende cellen had in/rond de baarmoederhals. De gynaecoloog voerde een halfjaar later nog een controle uit - de afwijkende cellen waren "verergerd" en een biopsie was nodig. Tijdens de biopsie gaf de gynaecoloog aan dat ze maar een paar afwijkingen kon zien, "een paar onderaan en een paar bovenaan". Vervolgens heeft ze onderaan en bovenaan een klein stukje weggesneden. Ik denk dan: heeft ze de afwijkingen gelijk weggesneden? Het biopt werd naar het labo gestuurd en ik moet binnen een weekje terugbellen voor de uitslag: CIN1 of CIN2/CIN3.
    Omdat ik een grote (zij het nog niet actieve) kinderwens heb, vrees ik al onmiddellijk het ergste: dat de dokters deze afwijkingen niet op tijd kunnen stoppen en mijn baarmoeder er uiteindelijk uit zal moeten... Ik vind het onheus dat het hele proces zo lang aansleept, en weet ondertussen ook niet goed of er nog afwijkingen zitten daarbeneden, of dat mijn gynaecoloog meteen alles heeft weggesneden. Heb de indruk dat ze me bewust wat in het donker laat. Om me te beschermen? Omdat de waarheid te erg is?
    Kan iemand wat meer vertellen over wat er nu eigenlijk gaande is?

    Reageer
Reageer op: Hpv – moet ik mij zorgen maken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief