HPV – gaat dat over of niet?

Online ZorgZus
 • #1

  Een tijdje terug las ik hier een gesprek over de tegenstrijdige info op de site van soa aids m.b.t. of je nu van HPV afkomt of niet. Kon het bericht even niet terug vinden, maar anyway ik heb hen even gemaild hierover. Ik kreeg dit terug:

  -----

  HPV
  De meeste mensen zullen het vroeg of laat wel een keer tegen komen. Vaak ook in meerdere varianten.
  Een aantal varianten kan wratjes veroorzaken. Dat gebeurt bij een klein deel van de mensen. De meeste merken er echter niets van. Het afweersysteem heeft het virus dan goed onder controle of werkt het waarschijnlijk zelfs snel het lichaam uit.

  Een kleine groep mensen krijgt last van de wratjes. Hpv gaat in de huid zitten van de schaamstreek en / of bij de anus. Meestal ontstaan de wratjes enkele weken tot ongeveer acht maanden later. En soms kan het ook veel langer duren.

  De wratjes zelf zijn onschuldig. Ze leiden niet tot onvruchtbaarheid of kanker. Het is een aandoening die in de regel uiteindelijk ook weer weggaat. Krijg je last van wratjes, dan kun je de wratjes laten verwijderen. Dat gebeurt vaak met een aanstipvloeistof, maar er bestaan ook andere manieren van behandeling.

  Het virus zelf blijft bij zo’n behandeling wel achter in de huid. Het is aan het eigen afweersysteem om het virus onder controle te krijgen. Dat zal meestal geen probleem zijn, al kan het na behandeling nog wel één of meerdere keren terugkomen. Meestal gebeurt dat direct in de eerste weken na de behandeling.

  Uiteindelijk komen de meeste mensen er echt weer vanaf, al kan het bij de één wat langer duren als bij de ander.

  ------

  Deze info komt overeen met die ik van mijn arts heb gekregen. Als de symptomen weg zijn, is niet meteen het virus weg. Maar in principe is het idee wel dat je lichaam het virus klaart en dat de aandoening dus tijdelijk is. Als je lange tijd (> 3 maanden) geen symptomen hebt, is dat een goede indicatie.

  Van de site van het RIVM: 90% klaart het virus in 2 jaar.

  Dit betekent helaas alsnog dat dit bij 10% niet gebeurt. Mijn arts zei dat oorzaken kunnen zijn: een zwak immuunsysteem, het hebben van een geïnfecteerde partner en elkaar zo over en weer blijven besmetten, een droge huid, maar ook worden mensen wel eens opnieuw besmet omdat bij veel mensen het virus geen klachten geeft en die dus ongemerkt drager zijn. Heel belangrijk dus om te zorgen voor een sterk immuunsysteem!

  Ik lees niet meer mee op dit forum, maar wilde deze info even met jullie delen omdat het een vraag is waar veel van ons mee zitten.

  Reageer
  #2

  Vreemde informatie, die over de wratjes en dat het vanzelf wel wordt geklaard.

  Ik heb tot 2 keer toe ernstig afwijkend weefsel in mijn baarmoederhals gehad agv HPV. Geluk dat dit werd ontdekt, op een uitstrijkje. Ik heb nooit klachten of wratjes gehad.
  Ik heb niet meerdere partners en heb geen onbeschermde seks. Ik ben nooit ziek en heb geen slechte afweer.

  80% vd mensen is drager en je krijgt het vrij gemakkelijk. Dus in die zin gaat het vaak goed met klaren van hpv. Het gaat er meer om of je de variant krijgt die kanker kan veroorzaken, wratjes lijken me vnl vervelend maar niet de take home message dat het niet altijd wordt geklaard, en je bij klachten gewoon een uitstrijkje moet laten maken. En natuurlijk meedoen aan dat bevolkingsonderzoek: zo is het bij mij 2 keer op tijd gevonden.

  Reageer
  #3

  Deze info gaat over hpv die wratjes kan veroorzaken. Althans daar had ik specifiek naar gevraagd bij soa aids nl dus daar is hun antwoord op gericht (dat is een andere variant dan die afwijkingen in de baarmoederhals veroorzaakt). Al geldt dat 90% het klaart in 2 jaar in het algemeen volgens de rivm.

  10% is alsnog veel mensen bij wie het klaren niet gebeurt. En dat er staat risicofactoren betekent niet dat het nooit bij iemand anders kan gebeuren. Net als bij covid; oudere mensen met onderliggende aandoeningen lopen meer risico, maar er wordt ook wel eens een gezond iemand ziek. Ik zeg dus niet dat controle niet belangrijk is, alleen dat de info van soa aids, rivm en mijn gyn is dat het bij de meeste mensen in de regel weer overgaat. En controle blijft belangrijk zodat je er tijdig bij bent als je de pechvogel bent bij wie dat niet gebeurt.

  Reageer
  #4

  Wat fijn om dit te lezen dat geeft mij weer hoop op genezing.
  Daarmee weer hoop op een normaal leven mét een relatie en eventueel kinderen als dat mogelijk is.
  De tijd tikt gewoon dóór en de jaren verstrijken gewoon verder.
  Mét of zonder AGW heb ik hier al moeite mee.
  Ik neem het maar per dag en geniet van het moment zelf plus van wat ik al heb om me heen. Daar put ik kracht uit.

  Reageer
  #5

  Een uitstrijkje test niet op hpv 6 of 11.

  Een uitstrijkje word gebruiks voor de varianten die bhk veroorzaken

  Reageer
  #6

  Hoihoi ik 10 jr geleden fout uitstrijkje. Pap 4 cin 3.
  Geopereerd. 3x terug geweest. 7 jr streng onder controle gebleven. 3 jr geleden bij t gesprek over nog kindje kregen we te horen dat alles oke was en ik terug na bevolkingsonderzoek mocht
  Nu 3 jr later en dus zonder controle weer foute boel
  Nu lees ik me suf op internet en lees nu dus dat je ook drager kan zijn. Maar ik al 5 jr nu zelfde partner. 3 jr terug geen hvp gevonden. Nu na 3 jr wel. Kun je als drager ( mijn vriend miss) t dan t ene jr wel geven en ander jr niet.....
  Want allebei trouw maar vind t dus beetje raar dat 3 jr geleden hij niks aan mij heeft gegeven, nu blijkbaar wel. En kan hij t mij blijven geven want dan blijf ik dus altijd eigenlijk hiermee worstelen.

  Reageer
  #7

  Hey hey, wat naar dat het uitstrijkje weer mis is bij jou!!

  Misschien heb je wat aan deze link:

  https://www.london-gynaecology.com/expertise/human-papilloma-virus-hpv-wart-virus/

  Hier wordt uitgelegd dat bij de meeste mensen hpv wordt opgeruimd door het immuunsysteem. Maar helaas gebeurt dit niet bij iedereen. Bij sommige mensen kan het virus slapend aanwezig blijven. Dat zou het geval geweest kunnen zijn bij jou of je partner.

  Mijn gyn vertelde dat er eerste studies zijn gedaan (dus nog geen keihard bewijs) waaruit blijkt dat vaccineren tegen hpv in dit soort gevallen alsnog helpt. De antistoffen zouden kunnen zorgen dat het virus niet meer actief wordt als het eenmaal slapende is en daarnaast voorkomt het herbesmetting. Ik en vele anderen die een infectie hebben gehad, hebben er daarom voor gekozen te vaccineren.

  Zelf heb ik ook een hoog risico hpv gehad, lang geleden. Mijn lichaam heeft die zelf opgeruimd en is nooit meer teruggekomen, ook vele jaren later niet. Op dit deel van het forum bespreken we laag risico hpv, maar de supplementen die in de topics worden genoemd (coriolus en ahcc) zijn ook onderzocht voor de hoog risico varianten. Je zou er eens naar kunnen kijken, wie weet kan het jou en jouw partner helpen bij het opruimen van dit vervelende virus.

  Het is balen he, hoop dat het allemaal goed komt!!

  Reageer
  #9

  Dag allen, ik wil graag iets met jullie delen welke nog last hebben van wratjes en er moeite mee hebben er vanaf te komen.
  Ik heb er jaren last van gehad en ik heb wat gevonden waardoor het in 3 dagen weg was en niet meer terug kwam!!!
  Alle kritiek die ik krijg gooi ik in de wind, want ik lach het hardste! Ik ben er namelijk vanaf!
  Ik drink thee van chaga, ofwel berkenweerschijnzwam. Dit boost je immuunsysteem en heeft (zijn ze nu pas wetenschapppelijk aan onderzoeken op) anti kanker eigenschappen met zover goede vooruitzichten. Je kunt t zelf vinden op berkenbomen of gewoon online kopen.
  Ik bleef aanstippen met de condyline en begon met de thee, 1 kopje per dag. 3 dagen en weg! Niet meer terug. Ik ben een man van middelbare leeftijd.
  Nota voor mensen met lever en nierziekten: raadpleeg arts!! Succes en bij positief resultaat, laat t weten! Groet

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  He Chaga, top dat dit heeft gewerkt! Chaga wordt ingezet als medicinale paddestoel net als Coriolus beschreven in een ander topic. Verschillende paddestoelen (ook Ahcc) blijken effectief te zijn tegen hpv in meerdere onderzoeken, dus geloof jou meteen. Heel interessant! En ook weer niet gek als je bedenkt dat alleen de afweer het virus kan verslaan en paddestoelen zoals je zegt immuunboosters zijn.  Fijn dat dit heeft gewerkt voor je!

  Reageer
  #11

  Bedankt voor de tip. Ik ben begonnen met cryotherapie en smeren van aldara maar ga dit gelijk ook toevoegen aan mijn regime. Fijn dat het voor jou is gelukt. Ik laat weten of dat bij mij ook het geval is 🙂

  Reageer
  #14

  Dag, even een update, het is nu oktober en het is nog steeds weg! 🙂 Dagelijks een kopje thee. Ik maak een sterk aftreksel door de chaga een 20 min a 30 min goed door te koken. Het donkere aftreksel schud ik dan op met heet water op t moment van opdienen.

  Reageer
Reageer op: HPV – gaat dat over of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief