HPV – al 10 jaar?

 • #1

  Hoi,

  Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.

  2020 voor het eerst bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. HPV en pap3a. Na 1 jaar was het HPV en pap1. Vandaag na 2 jaar weer een uitstrijkje laten maken, daar moet de uitslag nog van komen.

  Ik las dat je HPV kan krijgen na genitiale wratten. Dat heb ik 10 jaar geleden gehad. Kan het zo zijn dat HPV na 10 jaar nog steeds actief is? Gaat m’n lichaam het dan ooit nog opruimen?

  Ik ben nogal bang voor de uitslag en eventuele gevolgen, dus ik hoop dat iemand mij wat informatie kan verstrekken.
  Bedankt!

  Reageer
  #2

  Het virustype dan gen. wratten veroorzaakt, is het NIET het virustype dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. HPV is dus de naam van het virus, maar geen aandoening of ziekte. Het hangt dan dus vooral af van het type dat bij een uitstrijkje is vastgesteld. Maar dat zal dan uit de uitslag moeten blijken.
  Het virus kan idd heel lang aanwezig zijn. Je zult dus nog even geduld moeten hebben totdat de uitslag er is

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor de snelle reactie! Dit schept al meer duidelijkheid dan wat ik zelf kon vinden. Ik heb even gekeken naar de lab uitslagen van afgelopen 2 keer (2 jaar en 2,5 jaar terug) beide waren positief op other hr-hpv. Is dat nog het virus van de gen. Wratten?

  alvast bedankt!

  Reageer
  #4

  Dat kan ik helaas ook niet zeggen. Er staat geen virus type bij. Dat is dan dus een vraag voor de arts als je de uitslag krijgt

  Reageer
Reageer op: HPV – al 10 jaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief