Waarom is er zoveel tegenstrijdige info over HPV?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi allemaal,

  Een tijd geleden heb ik GW gehad en hier ben ik gelukkig vanaf gekomen (wat ik heb gedaan: behandeling in het ziekenhuis, supplementen slikken, droge huid behandelen en HPV vaccinatie nemen). Het is niet meer terug gekomen en ik ben ook van de jeuk af die ik vanaf de besmetting had. De specialist in het ziekenhuis gaf aan dat de kans zeer groot is dat mijn lichaam het virus opgeruimd heeft en dat het niet meer terug zal komen. Recidieven van wratjes zien ze meestal tot 6 maanden en daarna in een heel klein percentage, waarbij niet eens zeker is of het recidief is of herbesmetting. Erg geruststellend zou je denken MAAR

  Als ik op internet ga lezen, stuit ik op een berg tegenstrijdige informatie:
  -Sommige websites geven aan dat HPV (zowel hoog- als laagrisico) bijna altijd wordt opgeruimd in 2 jaar en dan ook uit het lichaam verdwijnt.
  -Andere websites geven aan dat HPV niet uit het lichaam verdwijnt, maar slapend wordt gehouden.
  -Weer andere websites geven aan dat HPV slapend wordt gehouden bij een klein percentage, maar meestal wordt opgeruimd en zo heb je nog allemaal variaties.

  En dit zijn gewoon websites van internationale ziekenhuizen, geen informatie van leken!

  Ook verhalen van mensen verschillen sterk van elkaar. Zo heb ik verhalen gelezen waarbij mensen 20 of 30 jaar terug GW hebben gehad en het nooit meer is terug gekomen, maar ook die er al een paar jaar mee zitten. Mijn specialist raadt me aan niet te lezen op internet omdat je daar vooral verhalen tegenkomt van mensen bij wie het klaren van het virus niet lukt, terwijl dit in werkelijkheid een klein percentage is. Maar soms kan ik het niet laten.

  Zelf heb ik 3 vriendinnen die HPV hebben gehad met een afwijkende PAP-uitslag. Twee hoorden van hun gyn dat het lijf het meestal opruimt, terwijl een van haar gyn hoorde dat het aanwezig kan blijven.

  Ik merk dat deze tegenstrijdige informatie me onrustig maakt. Het stelt mij natuurlijk gerust dat in de praktijk zelden nog recidieven worden gezien na 6 maanden schoon zijn (en mijn specialist ziet een heleboel patiënten met HPV) en dat het besmettingsgevaar dan ook zeer klein lijkt, maar toch zit die tegenstrijdige info me niet lekker. Ik zie dit bij geen enkel ander virus. Bij herpes bijvoorbeeld staat consistent overal dat het in het lichaam blijft, bij een verkoudheidsvirus staat overal dat het lijf het vernietigt, waarom is bij HPV de informatie zo verschillend per ziekenhuis letterlijk binnen Nederland!!

  Weet iemand waarom dit is? En hoe gaan jullie hiermee om? Ik weet niet goed wie of wat te geloven. Uiteindelijk is mijn opvatting geworden; of het nu wel of niet echt weg is, het recidief en besmettingsgevaar is blijkbaar klein. Toch slaat de onrust soms toe. Heel verhaal, maar ik moest dit even kwijt.

  Reageer
  #2

  je hebt alle verwarring goed verwoord ik wou ook dat er meer juiste info was iedereen zegt wat anders..

  Reageer
  #3

  Precies! En iedereen zegt wat anders op een manier alsof dat dé waarheid is. Als ze nou zouden zeggen we weten niet precies hoe dit zit, maar we denken dit of dat, dan zou het beter te begrijpen zijn.

  Ik heb gebeld naar mijn ziekenhuis hierover en zij blijven erbij dat na 3-6 maanden geen klachten het virus in de meeste gevallen weg is en je dan weer seks kan hebben. Over de jaren zou het protocol veranderd zijn door nieuwe inzichten, waardoor er een mix van oude en nieuwe info circuleert. Zij hadden het zelfs op hun eigen site nog niet aangepast. Ook op een site van de rivm voor zorgverleners staat nu dat hpv in principe self limiting is. Nieuwe info over de jaren zou een verklaring kunnen zijn voor de tegenstrijdigheid, ik weet het verder ook niet. Er zijn vast ook weer andere perspectieven.

  Verder zouden ze niet precies weten wie de groep is bij wie het niet of moeilijk wordt geklaard (wel dat leeftijd een rol speelt en bepaalde medische aandoeningen en bepaald medicijngebruik). Zo krijg je een kleine groep met langdurige problemen (maar online wel verhalen daarover omdat die groep is overgerepresenteerd op fora), maar niemand weet precies hoe, wat, waarom het zo moeilijk weggaat bij die groep. Net als bij covid, soms heeft iemand er veel last van terwijl diegene gewoon gezond was en niemand snapt waarom.

  Kortom, een boel onduidelijkheid!

  Reageer
  #4

  "Twee hoorden van hun gyn dat het lijf het meestal opruimt, terwijl een van haar gyn hoorde dat het aanwezig kan blijven."

  Maar die 2 verhalen sluiten elkaar toch niet uit?

  Meestal klaart het lichaam het zelf, soms niet en dan kán het aanwezig blijven. Meer duidelijkheid, behalve nieuw(e) uitstrijkje(s) 6 maanden na een HPV besmetting, is er niet te geven.

  En uiteraard kun je ook weer herbesmet raken. HPV krijg je zo makkelijk, 80% van de mensen heeft het. Zou wel fijn zijn als mensen het niet doorgeven aan een ander, maar ja.

  Reageer
  #5

  Mag ik weten welke supplementen droge huisbehandeling ect je hebt genomen. Ik Gw namelijk ook en ze komen steeds terug

  Reageer
  #6

  En verder trouwens.
  je moet je echt niet zo gek laten maken! Heb ik eerst ook gedaan toen dr achterkwam dat ik gw heb. Maar heeft geen zin ! Je moet betrouwbare websites lezen! Niet van die onzin random websites. Betrouwbare websites zijn soa.nl thuisarst rivm.
  daar staat overal en dat is ook door de huisarst + gynaecoloog mij vertelt: gw is niks ergstig

  Reageer
  #7

  Tegenstrijdige antwoorden van artsen heb ik ook meegemaakt en dat zal zo blijven. Maak je gwn niet gek en voor de zekerheid doe je gwn een uitstrijkje wat vaker en check je het allemaal!

  Reageer
  #8

  Ja tuurlijk, dit is wat ik heb gebruikt:

  Supplementen: eerst een kuur van coriolus versicolor van 6 maanden, 6 pillen per dag. Daarna met een orthomoleculair therapeut gekeken wat voor mij passende supplementen zijn om mijn weerstand op peil te houden, daar kwam uit: omega 3, l-lysine, zink/vitd3/quercetine, probiotica. Daarnaast eet ik zo gezond mogelijk.

  Op mijn huid gebruik ik phmb gel eens in de zoveel dagen en elke dag smeer ik minstens 2x de huid in met een olie of cbd zalf. Mijn specialist zei dat het beste wat je kan doen is je huid vet houden, want in een droge huid komen micro scheurtjes en dat maakt je vatbaar voor virussen.

  Mijn weerstand is opgeknapt merk ik en mijn huid is veel minder droog. Het lijkt voor mij dus wat goeds te doen, maar of mijn gw is opgelost door deze aanpak, door de vaccinatie of gewoon door mijn immuunsysteem met de tijd, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Hopen dat het bij jou ook weg blijft!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja je hebt gelijk Alias, dat het een het ander niet uitsluit: meestal klaart het lichaam het (wat de een zegt) maar het kan aanwezig blijven als dat niet gebeurt (wat de ander zegt). Dat is nog te rijmen, maar dat wat er op verschillende websites staat is vaak wel echt tegenstrijdig.

  Reageer
Reageer op: Waarom is er zoveel tegenstrijdige info over HPV?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief