Sportonderzoek voor joggen

  • #1

    Ik ben een 43 jarige vrouw en jog al enkele jaren wekelijks 7 km op een klein uurtje tijd, maar wil (onder impuls van vrienden) binnenkort deelnemen aan een wedstrijd waarbij ik 15 km moet lopen.
    Voor ik begin te trainen, is het nodig om even een arts te raadplegen?

    Ik heb een hartruis (enkel vastgesteld met de stethoscoop op mijn borst, dus geen ecg of echo), maar die blijkt volledig onschuldig en moet in principe niet opgevolgd worden. Het is ondertussen al wel enkele jaartjes geleden dat er nog naar mijn hart en longen geluisterd is. Bloeddruk en polsslag is wel recent gecontroleerd en ok.

    Reageer
    #2

    Ik zou gewoon even langs de huisarts gaan voor een controle.
    Dan kan die bepalen of een sportmedisch onderzoek noodzakelijk is.
    Zonder verwijzing wordt dit ook niet door de zorgverzekering vergoed.

    Reageer
    #3

    Een tip van mijn vriend (personal trainer):
    Je kunt ook kijken of je zorgverzekering eenmalig een sportmedisch onderzoek aanbiedt,sommigen maatschappijen doen dat als extraatje voor hun klanten.
    En soms bieden werkgevers dit ook aan, in het kader van "fitte werknemers leveren betere resultaten". Daar zou je ook naar kunnen informeren, als je een werkgever hebt.

    Reageer
Reageer op: Sportonderzoek voor joggen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief