Hartpatient en hardlopen

 • #1

  Ik ben 70 jaar en heb in 2004 een bypass operatie ondergaan.1x per jaar ga ik op controle bij de cardioloog en alles gaat zeer goed.Nu wil ik samen met mijn vrouw gaan hardlopen maar ben bang dat dit misschien te belastend zal zijn.
  Nu fiets en loop ik regelmatig.Mijn huisarts zal ik ook om advies vragen maar ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die hartpatient zijn en toch hardlopen.

  Reageer
  #2

  waarom niet gewoon wandelen/ Waarom wil iemand van 70 jaar gaan hardlopen, daar zijn we toch niet op gebouwd?
  Vraag maar aan de huisarts, maar mij lijkt het verstandig om normaal te bewegen dus rustig zwemmen, wandelen, fietsen, als je getraind bent en het gaat makkelijk loop of fiets je iets steviger, maar hardlopen? Beetje onnatuurlijk denk ik zelf.
  Maar ja, is mijn mening hoor!
  Succes, Brenda

  Reageer
  #3

  Beste Brenda en anderen,

  Ik heb groen licht van mijn huisarts,hij heeft geen bezwaar zolang ik het maar op bouw met een beginnersschema en dat is precies wat wij nu doen.

  Sportieve groet,

  Leslie.

  Reageer
  #4

  Het hardloopprogramma Start to Run lijkt een goede manier om de minder actieve Nederlander in beweging te krijgen. Deelnemers blijken na afloop van het programma meer te bewegen en ook op de lange termijn geeft 70% aan nog steeds hard te lopen.

  Tweemaal per jaar biedt de Atletiekunie op ruim 126 locaties het programma Start to Run aan. Het is gericht op beginnende hardlopers. Gedurende zes weken maken ze kennis met hardlopen. Ze lopen per week één keer onder begeleiding van een professionele coach en twee keer zelf als ‘huiswerk’. Ze krijgen informatie over goede schoenen en voeding en na zes weken wordt het programma afgesloten met een testloop van drie tot vijf kilometer. Het programma wordt uitgevoerd binnen het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen, dat erop is gericht minder actieve Nederlanders meer te laten bewegen.

  Reageer
  #5

  Hoi,

  In 2017 en 2019 heb ik een hartinfarct gehad. Ik ben begonnen in 2017 met fitness, cardio training en nota bene op de sportschool kreeg ik een tweede hartinfarct in 2019. Momenteel ben ik bezig met wandelen, dat bevalt me prima. Alleen vraag ik mij af of het verantwoord is om toch te beginnen met hardlopen, langzaam opbouwen.

  Is dit verantwoord of niet? Een goede vriend van mij gaf mij advies om rustig te blijven wandelen en zeker niet aan hardlopen te beginnen. Voor uw informatie, ik hoop in maart 65 jaar te worden.

  Graag verneem ik uw reactie.

  Groetjes,

  Sammy

  Reageer
  #6

  Dat kan toch voor iedereen anders zijn. Ik denk dat je dit toch het beste met de cardioloog kunt bespreken. Die heeft namelijk alle relevante informatie om die vraag verantwoord te kunnen beantwoorden

  Reageer
Reageer op: Hartpatient en hardlopen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief