Hart maakt runnetje

 • #1

  Hallo,
  Ik ben een vrouw van 36 jaar, leef gezond en drink minimaal (7 glazen per week) ik heb al een aantal jaren last van hartoverslagen en ben wegens mijn angst hiervoor al meerdere keren onderzocht door een cardioloog, laatste keer was afgelopen december. Hier kwam telkens niks uit. Ik loop nu al een jaar bij een psycholoog om mijn angst hiervoor onder controle te krijgen maar de klachten lijken alleen maar erger te worden.
  Nu al een aantal weken is het anders dan voorheen. Ik heb meer overslagen en 2x per week een ‘runnetje’ het voelt dan alsof er 5 overslagen tegelijkertijd komen, mijn hart slaat dan of enorm snel (5 seconden lang) of enorm langzaam (5 seconden lang) het voelt als een kort ‘aanvalletje’ ik heb er verder geen klachten bij. Behalve dat ik daarna ervan overtuigd ben dat het gevaarlijk is en dat ik om hulp moet vragen van een arts. Ik ben daarna enorm angstig en van slag.
  Ik ben er zo enorm bang voor dat ik het niet los kan laten. Hoop dat iemand mij gerust kan stellen want het haalt mijn levensvreugde weg.
  Groetjes

  Reageer
  #2

  Je hart is het niet want de cardioloog heeft er al meerdere keren naar gekeken. Als je nu meer/andere klachten hebt dan voorheen, moet je kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Wellicht een periode van extra stress of spanningen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie.
  Ik heb wel een vervelend jaar achter de rug en een druk leven waarbij ik “alleen” zorg voor 3 jonge kinderen.
  Volgens mijn psycholoog heb ik angst voor de klachten en houd ik de klachten daardoor zelf instant. Ik ben inderdaad enorm bang voor de runnetjes die ik voel, en vind het moeilijk te geloven dat dit veroorzaakt kan worden door stress.
  Ik scoor 58 punten op de hyperventilatie test.

  Reageer
  #4

  De angst kan de klachten idd in stand houden en zelfs nadrukkelijker aanw4ezig laten zijn. En het hyperventileren helpt daar dan zeker niet bij. Maar daar kun je wel wat aan doen. Je kunt naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reageer
  #5

  Dat ga ik dan doen. Bedankt voor de reactie

  Reageer
Reageer op: Hart maakt runnetje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief