Dipjes in hartslag bij hardlopen

 • #1

  Ik ben een ervaren hardloper. Ik loop 4 á 5x in de week hard. Deze week viel me ineens op dat ik in mijn rustige duurloopjes (eigenlijk altijd al) dipjes heb in mijn hartslag. Mijn hartslag daalt dan heel kortstondig even met ongeveer 10 slagen. Dat komt ongeveer elke 10 min. terug. Lijkt wel een soort ritme in te zitten. Bij intervaltrainingen zie ik het niet zo. Ik loop altijd met hartslagband en betrouwbaar sporthorloge. Ik heb twee afbeeldingen van mijn horloge meegestuurd. Eerste afbeelding is een duurloop van ongeveer 22km te zien in gelijkmatig tempo. De dipjes zijn daar bijna niet op te merken. Daarom heb ik ook een afbeelding meegestuurd waar er is ingezoomd en daarbij het tempo als blauwe lijn. Ik voel me prima en heb geen klachten. Mijn conditie is uitstekend. Moet ik hiermee naar een huis of sportarts of is het niks bijzonders?

  Reactie
  #2

  Ik kan daar zo helaas ook niks over zeggen. Je zou het met de huisarts kunnen overleggen

  Reactie
  #3

  Hoi Bertus, ik kan hier niet veel over zeggen, naar de huisarts ermee, die zal in eerste instantie naar je hart en je longen luisteren via een stethoscoop en 2x je bloeddruk meten met een korte tussenposte, dat wordt je gemiddelde eindmeting en hij kan je evt. doorverwijzen naar een cardioloog, het hoeft niets te zijn, maar toch maar het zekere voor het onzekere nemen en naar laten kijken, succes hoi Michael

  Reactie
  #4

  Heb de vraag online voorgelegd aan mijn huisarts. Haar antwoord:

  Ik verwacht niet dat hier een ziekte of aandoening onder schuil gaat. Je voelt je goed, je kunt goed presteren. Ik ben echter geen sportarts. Ik zou er niet perse iets mee willen, maar natuurlijk mag je altijd het oordeel van een sportarts vragen.

  Reactie
  #5

  Ben ik het helemaal mee eens

  Reactie
Reageer op: Dipjes in hartslag bij hardlopen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief