Heb ik een loopstoornis?

  • #1

    Ik sport al een aantal jaren 3 keer in de week. Ik merk dat duursporten me goed afgaan. Met sporten zoals steps, body workout en Xco merk ik dat ik meer moeite heb met coördinatie. Op het moment dat mijn armen en mijn benen verschillende moves moeten maken gaat het mis bij mij. Nu ben ik erachter waar dit aan kan liggen. Als de meeste mensen lopen, dan gaat hun rechterarm naar voren tegelijk met hun linkerbeen en andersom. Bij mij gaan mijn linkerbeen en linkerarm tegelijkertijd naar voren tijdens het lopen. Net zoals bij een kameel. Hierdoor merk ik waarom ik zo moeilijk mee kom tijdens sporten waarbij choreografie wordt gebruikt. Wat kan ik doen om mijn choreografie te verbeteren? Cursussen dans of sporten met choreografie zouden de oplossing kunnen zijn, alleen gaan ze me veel te snel. Het tempo ligt voor mij te hoog. Een aantal keer in de week Nederland in beweging meedoen?

    Reageer
    #2

    Je zou eens naar een fysiotherapeut kunnen gaan om te laten kijken of je coördinatie normaal is.

    De ene mens is van nature wat ritmischer dan de ander. Soms kun je dat met trainen/oefenen wat verbeteren en soms hoort het gewoon bij je dat je wat "houteriger" bent.

    Reageer
Reageer op: Heb ik een loopstoornis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief