Maandenlange enkelproblemen

  • #1

    Hallo,
    Ik hoop dat iemand mij een beetje kan helpen.

    Eind mei ben ik met sporten gigantisch door mijn enkel gegaan, toen rust gehouden, wel nog een wedstrijd gehad. Ik zit op een danssport, best intensief en vergt veel van je. Naar de huisarts gegaan want mn enkel was erg paars en pijnlijk. Die snapte niet dat ik met zo een enkel nog zo kon sporten. Ze adviseerde me 2 weken rust te nemen, dan zou het wel weer goed komen. Problemen waren toen niet over. Met nog een wedstrijd in het vooruitzicht langzaamaan weer trainen. TOch van alles aangepast, Zo zou ik mijn enkel wat minder belasten. Daarna in de zomer niet getraind, wel op vakantie geweest en gewoon gewerkt. Na de zomervakantie weer gaan trainen, iets fanatieker maar nog steeds erg voorzichtig. Kwam er ook achter dat ik mn voet scheef neerzet. Als ik mn voet normaal neerzet nog meer pijn en ook niet zo stabiel. Van het weekend weer wedstrijd gehad en nu zijn de klachten alleen nog maar erger.

    Heb aankomende week een erg drukke week die ik niet kan missen omdat ik dan met mijn opleiding gigantisch in de knoop kom. Dus huisarts is geen optie de aankomende dagen.

    Wie kan mij helpen?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik weet niet wat je nu belangrijker vindt, je enkel voorgoed verpesten door maar door te gaan, of morgen meteen een afspraak maken voor een foto en eventueel fysiotherapie...

    Reageer
    #3

    Als je kiest voor doorgaan (wat ik wel zeer onverstandig vind, maar goed, dat is mijn mening) zou je een enkelbrace kunnen overwegen.

    Lana

    Reageer
    #4

    maar door te gaan? Ik heb me toch gehouden aan wat de huisarts zegt? 2 weken rust, die heb ik gehouden. Daarna ook rustig aan gedaan, zelfs aanpassingen gemaakt om mn enkel zo weinig mogelijk te belasten.

    Reageer
    #6

    Quote, dankjewel voor de links! Ik ga even lezen!!

    Reageer
    #7

    Hai Vera,

    Ik heb zelf één helaas 'zwakke' enkel. Jaren geleden doorheen gegaan tijdens tennis (speelde op zeer hoog niveau), en die is toen gegipst. Heb jij alleen maar rust voorgeschreven gekregen? Geen foto's laten maken? Inmiddels tennis ik al lang niet meer op hoog niveau, maar in de afgelopen jaren toch nog 5x spontaan door die enkel gegaan en twee keer per ongeluk (door de hond omvergetrokken en er is een paard op mijn voet gaan staan...). Echt, ik zou heel zuinig zijn op je enkels en met name de enkelbanden. Toen het gebeurde was ik 17 en inmiddels bijna 40, maar die linker enkel blijft een zwakke plek 🙁 Ik heb een steunkous en ook al ziet het er niet uit, het helpt wel.

    Succes met dansen!

    Reageer
    #8

    Dankjewel Jolet, ja inderdaad alleen maar rust, was een bandenkwestie en zou met 2 weken rust wel weer goedkomen. Nou mooi neit dus. Loop ook met een kousje, panty eroverheen en jammer dan als je het ziet. Zeker balen voor je!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Maandenlange enkelproblemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief