Heb ik een eetstoornis?

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een meisje van 15 jaar en ik ben bang dat ik een eetstoornis heb. Ik ben 165cm lang en woog ooit 52 kilo. Toen ben ik afgevallen tot 47 kilo maar toen bleek dat mijn menstruatie uit bleef ben ik een kilo aangekomen. Nu ben ik wel weer ongesteld.

    Toch ben ik bang dat er iets met me aan de hand is. Ik denk heel na over wat ik die dag gegeten heb of ga eten en reken dan het aantal calorieën uit dat ik heb binnengekregen of die dag binnen ga krijgen. Ik kan niet meer onbezorgd eten, bij alles wat ik eet denk ik aan de calorieën die erin zitten en ben ik bang om aan te komen. Ik weeg mezelf iedere ochtend en avond en wanneer het wat meer is dan normaal (dus boven de 48.3 ongeveer) dan schrik ik daar enorm van en eet ik die dag maar heel weinig calorieën en ga ik ontzettend veel sporten. Als ik daarentegen te weinig weeg doe ik daar eigenlijk niks aan en eet ik gewoon normaal. Maar ook dan, ondanks dat ik weet dat mijn menstruatie stopt als ik teveel afval, kan ik niet met een gerust hart eten. Ik kan wel normaal eten en geef ook niet over, maar ik kan niet meer onbezorgd iets eten. Als ik bijvoorbeeld uitval heb en niemand is thuis, dan pak ik nog weleens een zak chips of de pot nutella erbij, maar ga daarna sporten om het weer kwijt te raken. Ik heb een aantal work-outs die ik dan gewoon op mijn kamer kan doen. Ik ga ook 2 keer per week naar de sportschool en mijn hoofddoel is dan ook echt om zoveel mogelijk te verbranden.

    Boulimia heb ik absoluut niet en in anorexia herken ik mezelf ook niet helemaal, maar laatst las ik over anorexia atletica, een eetstoornis waarvan de symptomen meer lijken op wat ik heb. Zou het kunnen dat ik dat heb?

    Alvast bedankt!

    xxx

    Reageer
    #2

    Je zou een eetstoornis kunnen hebben. Heel goed dat je het zelf opmerkt. Ik zou je willen aanraden om naar de huisarts te gaan en dat te bespreken. Een psycholoog kan daarbij helpen.

    Reageer
Reageer op: Heb ik een eetstoornis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief