Hoe kan ik best mijn onderbuik trainen?

  • #1

    Hey ik ben 1m78 en weeg maar 62 kg ik heb niet veel vet alleen het enige probleem is dat ik precies een vetophoping heb rond mijn navel en dit stoort me erg omdat dit mijn postuur erg ontsiert , nu is mijn vraag hoe kan ik het beste dat gebied trainen en het het gebied onder mijn navel strakker maken?

    ik weet dat eender wat helpt van sport maar zijn er specifieke oefeningen enkel op dit gebied gewicht te verliezen?

    dank je

    Reageer
    #2

    Waar veel mensen zich in vergissen is dat rond de buik vaak veel vet zit, dat dit extra veel opvalt omdat de spieren daar ongetraind en slap zijn. Daardoor hangt het vet er een beetje bij. Door deze spieren te trainen, trekken de spieren onder het vet strak en lijkt de buik al minder dik.

    Buikspieroefeningen kun je overal op internet vinden. Je kunt ze ook zelf bedenken. Als je je buikspieren moet aanspannen, is het al een oefening...

    Buikvet, hoe weinig ook is trouwens gevaarlijk vet voor je gezondheid dus eraf ermee! Succes.

    Reageer
    #3

    Een voorbeeld van een buikoefening is de volgende:

    Ga op je rug liggen met de handen achter het hoofd. Trek de benen op tot deze een hoek van 90 graden met het lichaam maken en beweeg het bovenlichaam (hoofd en schouders) omhoog en omlaag door de buikspieren aan te spannen. Doe dit 5x10 keer.

    Kijk tijdens deze bewegingen naar een vast punt en concentreer op de buikspieren.

    Een andere oefening is dat je één knie optrekt en dan zo met het bovenlichaam omhoog komt dat de schouder aan de ene kant in de richting van de rechterknie aan de andere kant wijst. Deze oefening herhalen en afwisselen met de andere knie en schouder. Doe dit 5x10 keer.

    Spieren hebben zeker in het begin wanneer ze ongetraind zijn de tijd nodig om te herstellen, neem dus zeker in het begin tussen de sportdagen steeds een dag rust.

    Om een strakke buik te krijgen is om de dag meer dan voldoende. 3 keer is ook genoeg maar duurt het wat langer.

    Als je wat meer in vorm raakt zal de oefening steeds gemakkelijker gaan want de spieren zijn dan beter getraind. Met andere woorden, het begin is het allermoeilijkst, het wordt erna alleen maar gemakkelijker, dus laat je niet ontmoedigen dat het niet gelijk lukt. En als je klaar bent voor het strand, bijf dan wel oefenen want anders krijg je weer een buikje!

    Reageer
    #5

    Even voor alle duidelijkheid, plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk. Als je het vet rondom je buik wil wegtrainen zal je ook aan cardio moeten doen. De buikspieroefeningen zorgen er op hun beurt voor dat de spieren er strak komen uit te zien.

    Wat een leuke oefeningen is, is vanuit ruglig een fietsende beweging met je benen te maken. Houd met je onderrug contact met de ondergrond, dus niet je rug hol trekken. Je zal merken dat de onderste buikspieren veel werk moeten verzetten.

    Hoop dat je er wat aan hebt.

    Gr. Simon

    Reageer
    #6
    Reageer
Reageer op: Hoe kan ik best mijn onderbuik trainen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief