Zweet ruikt vreemd

  • #1

    Hallo,

    Een beetje een rare vraag, maar ik wilde toch graag eens kijken of ik er meer over te weten kan komen.
    Als ik sport, ruikt mijn zweet heel vreemd, ik vind zelf dat het doet denken aan urine of amoniak. Waarom is dit? Ik kan me niet echt voorstellen dat dat normaal ik, ik ruik het bij anderen nooit.

    Ik ben 35 jaar oud, bmi van 23. Ik ben chronisch vermoeid, zonder duidelijke diagnose, en probeer zelf met een hometrainer m'n conditie te verbeteren.

    Reageer
    #2

    Is er ook al een uitgebreid bloedonderzoek gedaan? Drink je voldoende ( 2 liter water per dag)?

    Reageer
    #3

    Een goede gezondheid begint bij de basis en dat is vooral volwaardige voeding. Snelle suikers geven schommelingen in je  bloedsuikerspiegel, wat tot vele klachten kan leiden. Bij elk eetmoment complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.

    Verder kan verzuring van je lichaam een rol spelen. Verzuring kan vermoeidheid geven en een sterke lichaamsgeur. Gebruik zelf voor mijn darmen Colon Clean, dat als nevenwerking heeft een verbeterde ph-waarde van de darmen, waardoor ik nu veel minder last van stinkvoeten heb.

    Daarnaast kan je tekorten aan allerlei stoffen  hebben; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Zo kunnen tekorten aan magnesium en zink ook een sterke lichaamsgeur geven. Voor je hele gezondheid en om de insulinegevoeligheid te verbeteren zijn stoffen nodig als magnesium, vitamine B en D en omega 3. Eventueel zou je een orthomoleculair therapeut kunnen consulteren. Bij vermoeidheid is ook contact met de aarde belangrijk. Dus naast die hometrainer ook de natuur in, liefst met blote voetjes.

    Reageer
    #4

    Tandor,
    Er is wel een aantal keer bloedonderzoek gedaan, uitgebreid.. dat weet ik niet. Het hangt een beetje af van waar je precies aan denkt. Dan kan ik kijken of dat bekeken is. (ik heb ooit het dossier opgevraagd, dus kan het daarin opzoeken).

    Ik drink wel genoeg water in ieder geval. Meer dan de meeste mensen denk ik.

    Reageer
    #5

    Bij een uitgebreid bloedonderzoek komen er veel dingen aan bod. Nierfunctie, leverfunctie, witte en rode bloedlichaampjes, schildklier waarden, bloedsuikerspiegel, creatine MCV, HB enz. enz.

    Reageer
Reageer op: Zweet ruikt vreemd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief