Pijn in de knie bij trappende beweging (kuit op spanning’

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al een lange tijd pijn in mijn knie, met name als ik een trappende beweging maak. Ik ben hiermee naar de dokter geweest, die heeft mij vervolgens doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar zijn foto’s gemaakt van mijn knie (waar niets op te zien was). Vervolgens werd ik doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Daar heb ik een test gedaan om de kracht in mijn benen te meten. Daar zag je duidelijk op een bepaald moment de kracht afnemen omdat ik daar pijn had. Daar kwam men tot de conclusie dat mijn kuit erg op spanning staat en dat deze aan het kniekapsel trekt waardoor mijn knie pijn doet. Hiermee ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en daar heb ik een aantal keren dry needling behandelingen gekregen. Dit hielp niet om de spanning van de kuit te krijgen (dit verbaasde de fysiotherapeut ook). Daarom ben ik weer naar het ziekenhuis gegaan en is er een afspraak gemaakt voor een MRI. Ook hier was niets op te zien en de arts gaf aan dat het vanzelf maar een keer over moest gaan. Tot op heden is dit nog niet het geval. Ik rek dagelijks mijn kuit in de hoop dat de spanning eraf gaat. Als ik de kuit wil masseren voel ik gewoon één bonk spier.

  Ik heb geen idee wat ik nog meer kan doen. Heeft iemand een idee? Ik zou het erg op prijs stellen. Alvast bedankt!

  Goeten,
  Darryl

  Reageer
  #2

  Hiermee ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en daar heb ik een aantal keren dry needling behandelingen gekregen. Dit hielp niet om de spanning van de kuit te krijgen (dit verbaasde de fysiotherapeut ook).

  Goh, dat die daar verbaasd over was.....

  Ga naar een fysiotherapeut, maar deze keer dan wel een andere, die niet denkt met dry needling alles te kunnen oplossen. Je hebt manuele therapie nodig.

  Reageer
  #3

  Wat kan ik zelf doen om de pijn te verminderen? De fysiotherapeut waar ik heen ging beschikt ook over manuele therapie. Dit verschijnsel vond hij ook vreemd, wat adviseer jij hierin?

  Reageer
  #4

  Ik denk dat je manuele therapie nodig hebt om die spieren los te krijgen. Daarnaast moet er o.a. gekeken worden naar de spieren van je bovenbenen. Het kan namelijk een combinatie zijn van de aanhechtingen van de kuitspieren en de aanhechtingen van de bovenbeenspieren op je onderbenen.

  Reageer
Reageer op: Pijn in de knie bij trappende beweging (kuit op spanning’
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief