Pijn rondom Fibulakop. Ischias????

 • #1

  Ik heb al 2 jaar klachten rondom mijn fibulakopje. Er zit een pijnlijk plek rondom dit gewricht. Tevens heb ik veel uitstralingsklachten vanuit mijn knie naar mijn onderbeen (tintelingen, zeurend gevoel scheen en kuitbeen, tintelend gevoel rondom mijn enkel). De klacht is ontstaan nadat ik begonnen ben met wielrennen. Ik heb een half jaar lang niet op souplesse gefietst, maar op kracht (veel te groot verzet). Na een half jaar ben ik van de pijn van mijn fiets gevallen. Ik kon de trappers niet meer rond krijgen. De fysio dacht destijds aan een frictiesyndroom. Het zou met rust en oefeningen over moeten gaan.
  Nu 2 jaar verder is het nog steeds niet over. Ik heb de afgelopen 2 jaar er alles aan gedaan om te herstellen. Ik ben bij drie verschillende fysiotherapeuten geweest, ben bij een manueel therapeut geweest, ben bij een osteopaat geweest, heb drie verschillende inlegzooltjes geprobeerd, heb een andere fiets gekocht, ben bij twee verschillende sportartsen geweest, ben bij twee verschillende neurologen geweest en ben bij twee orthopeden geweest. Heb MRI’s van mijn rug en knie gehad. Heb daarnaast veel oefeningen thuis gedaan. Heb rust gehouden. Etc. etc. Iedereen constateert mijn klachten, niemand kan de oorzaak achterhalen. Ik word telkens doorverwezen.
  Ik ben wanhopig. Ik kan niet meer sporten. Het buigen en strekken van mijn knie is wat de stekende vlammende pijn veroorzaakt aan de bovenkant van de fibulakop (bijvoorbeeld traplopen en normaal fietsen).

  Heeft iemand een idee? Of ervaringen? Zou t Ischias kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  Ik denk niet dat het ichias is. Een zenuwbeknelling in dat gebied is wel mogelijk. Dat kan voor de uitstraling zorgen.
  Het is een complex geheel met heel veel blessure mogelijkheden. Gewrichtsbanden, spieraanhechtingen, slijmbeurs en het bot zelf natuurlijk. Het is overigens wel een veel voorkomende blessure bij wielrenners en hardlopers.
  Je zou eens kunnen overwegen om voor een second opinion naar de St. Maartenskliniek te gaan.

  Reactie
  #3

  Ze kunnen op basis van EMG en op scans geen afwijkingen zien in de Nervus Peroneus en in het gewricht.

  Reactie
  #4

  Maar dat wil niet per definitie zeggen dat er niets aan de hand zou kunnen zijn. Met kniegewrichten zelf komt dat ook nog wel eens voor. Uiteindelijk kan dan alleen maar een kijkoperatie duidelijkheid geven

  Reactie
  #5

  Zelf denk ik aan een Beknelling van de N. peroneus superficialis.
  Iemand hier ervaringen mee?

  Reactie
  #6

  Ik heb hier het zelfde probleem als wat jij beschrijft!!! Ik heb het na een trap van een paard opgelopen . Loop ook nog bij artsen en fysio.

  Reactie
  #7

  Hier hetzelfde anders dan fietsen of sportactiviteiten. 5 orthopeden en allerlei vormen van fysio. Niets helpt. Slijmbeurs in de heup, scheenbeenvlies ontsteking en bij vlagen onstabiel lopen. De 5 e orthopeed geeft aan dat mijn knieschijf uit de kom is geschoten en gaat mijn pees strakker zetten middels operatie. Fysio ‘s geven aan dat het vanuit mijn enkel komt. Maar krijgen de boel niet stabiel (lees ; sportfysio, chiropractie, alternatief, manueel)  En ik? ik weet het gewoon niet meer. Ik masseer alles los zodra ik verstijving merk en pijn. En zwelling met ibuprofen. Ik hoop ten zeerste dat de operatie gaat werken. Na 8 jaar mag het wel een keer.

  Reactie
  #8

  Jouw verhaal is precies een mooie van wat  ik ook heb gehad. Na 1,5 jaar en 11 specialisten kreeg ik eindelijk het antwoord ; mijn fibulakopje was uit de kom ! Deze kunnen ze terugzetten in de kom. Ik was gelijk van al mijn klachten af!

  Op een MRI is het niet te zien en de Orthopeed denkt er domweg niet aan omdat het niet veel voorkomt .

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik had trouwens last van ;

  -zijkant knie, pijn in enkel, pijn in heup, scheenbeenvliesontsteking, pijn in kuit, zenuwpijn ( verkneld), branderig gevoel , zijkant knie verdikt, vocht in kuit , bloedstroom in onderbeen verstoord , pijn in rug.

   

  Dit alles kwam bij mij doordat mijn fibulakopje uit de kom was !!!

  Reactie
  #10

  N.a.v. bericht  Catarina d.d. 16 feb '19: ,,mijn fibulakopje was uit de kom ! Deze kunnen ze terugzetten in de kom. Ik was gelijk van al mijn klachten af!

  Twee jaar geleden gestruikeld/gezwikt/gevallen. Daarna knie heftig gezwollen. Orthopeed maakte röntgen en MRI en constateert ernstige kniekneuzing, knieslijtage aan binnenzijde (mediaal) en Bakerse cyste. Cortison injectie, pijn geleidelijk afnemend. Weer aan het werk en wielrennen. Pijn nooit echt weg en verergerd. Concentreert zich onder en buitenkant (lateraal) knieschijf. Ook steerds vaker een ''knak" geluid.

  Na maanden....  fysiotherapie, helpt niet. Orthopeed komt er niet uit. Diagnose elders: ouderdom slijtage (binnenzijde!). Injectie met hylaluronzuur helpt niet. Consult volgende arts geeft wederom geen ruimte voor andere diagnose dan slijtage, ondanks dat de pijn zich nu aan de gehele buitenzijde van de knie uitstrekt en bewegen/belasten steeds moeilijker wordt. Beeldmateriaal geeft aan dat elke vorm van operatie nog lang niet aan de orde is. Consigne: ,, U moet het er mee  doen. Mogelijk dat bloedplasma-injecties slijtage kunnen afremmen.     Maar.... is het werkelijk wel de slijtage die de uitstralende pijn aan de onder/buitenzijde van de patella veroorzaakt???

  Advies: ,,Vooral blijven bewegen maar niet echt belasten". En dat tegen een duursporter??!! Echter, tot op dit moment is het fibulakopje en periferie volledig buiten beeld gebleven. Vraag: ,,Hoe en door wie werd het "uit de kom" van dit gewricht geconstateerd en op welke wijze gecorrigeerd? Graag uw reacties. (R. Zieleman)

   

  Reactie
Reageer op: Pijn rondom Fibulakop. Ischias????
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief