Schreewende pijn s’nachts in mijn onderbeen/scheen

  • #1

    Via deze weg probeer ik toch achter te komen wat ik heb. Al enige tijd loop ik bij verschillende ziekenhuizen(orthopeed), ik krijg het gevoel dat zij mij niet geloven of begrijpen, MRI en Foto's laten niks zien. Overdag heb ik de ene keer wel erg last met lopen in mijn knie, de andere keer heb ik last als te lang op een houding zit overdag, maar de pijn is niet zo aanwezig als s'nachts. Elke nacht word ik meedere malen wakker s'nacht, door schreewende, velle pijn in mijn scheenbeen en ook mijn knie verstijft. Ik kan op dat moment niet bewegen.Na een paar minuten verdwijn de pijn en enige tijd later komt het weer terug, een paar keer per nacht. De pijn is zo hevig dat ik echt keihard mijn man moet roepen om me te helpen, omdat ik die pijn niet kan beheersen, het lijkt wel of mijn bot in tweeen word gescheurd. Hopelijk herkent iemand deze klachten.

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?
    Heb je ook nog andere klachten aan je bewegingsapparaat?

    Reageer
    #3

    Ik ben 36 jaar, 2 jaar geleden heb ik een kijk operatie gehad ivm verdenking gescheurde meniscus en binnenband.
    Ik heb een lichte botontkalking maar verder gezond.

    Reageer
    #4

    Het is mogelijk dat het een scheenbeenontsteking is , een peesontsteking of irritatie is van de pees waar de knieschijf in zit. Deze hecht vast op het scheenbeen. Dat is moeilijk te zeggen zo. De orthopeed zou dat eigenlijk moeten kunnen vaststellen. Vraag een nieuwe verwijskaart bij je huisarts voor een second opinion en ga naar een andere orthopeed bijvoorbeeld in een ac. ziekenhuis.

    Reageer
    #5

    Dat heb ik ook gehad en die arts kan ook niks zien op MRI terwijl ze alleen naar me knie kijken en niet verder.
    Vandaag mijn bloed wezen doneren en uit ijzer onderzoek kwam wel uit dat ik een waarde heb van 11, misschien ligt daar het probleem? Ik ben geen arts maar de orthopeed zeg dat het geen onsteking is of exc..

    Reageer
    #6

    Het ijzertekort veroorzaakt deze klachten niet.
    Ik adviseer je toch om terug te gaan maar dan wel duidelijk aan te geven dat het niet je knie is maar het scheenbeen dat de klachten veroorzaakt.

    Reageer
    #7

    Hallo , kan me volledig terug vinden in je uitleg .

    Snachts wakker worden met een schreeuwende pijn in mijn linker knie , een paar ogenblikken niet meer kunnen bewegen en  hopen dat de pijn verdwijnt . De pijn haald me werkelijk uit een diepe slaap . Na het opstaan kan ik de pijn nog een beetje voelen , maar in de loop van de dag verdwijnt de pijn . Ik hoop dat iemand mij begrijpt en goeie raad kan geven .

    Gr Antje

    Reageer
    #8

    Ik heb RA en daardoor (?) ELKE nacht pijn, in mijn knieën en rug het meeste, maar vaak ook in heupen, schouders, enkels,...Al jaren "geniet" ik van een slaap die elke nacht meerdere malen onderbroken wordt. De pijn is heel hevig en inderdaad, bewegen lukt bijna niet en doet immens veel pijn. Het is een echte tragedie waarvoor ik maar geen oplossing vind,  ondanks mijn jarenlang platlopen van diverse doktersdeuren en ondanks de nodige medicijnen.

    Ik blijf ook hopen op een wonder, dus iemand nog raad voor mij en mijn lotgenoten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als het reumatische klachten zijn is je dagelijkse voeding belangrijk. Beter geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden. Die ontregelen je bloedsuikerspiegel en geven verzuring in je lichaam en werken ontstekingen in de hand.  Sowieso zorgen voor alkaliserende voeding. Chocolade geeft bijvoorbeeld verzuren en de meeste groentes werken alkaliserend. Koffie verhindert het uitscheiden van urinezuur. Het ontzuren kan je ondersteunen met bepaalde kruiden en andere middelen. Ook kan natrium phosphoricum helpen om de vet- en zuur/basebalans te herstellen. Dit middel werkt ook op het emotionele aspect dat er achter zit.

    Dan kunnen bepaalde voedingsmiddelen problemen geven, zoals gewassen van de nachtschade, die ontstekingsbevorderend werken. Beter zorgen voor natuurlijke ontstekingsremmers als kurkuma. Verder kan je nog bepaalde supplementen nodig hebben, zoals magnesium, vitamine D en omega 3. Zou je goed moeten uitzoeken, misschien met hulp van een natuurgenezer.

    Reageer
    #10

    hallo ik herken dit helemaal. Vannacht weer zo een aanval gehad. Ging kapot vd pijn en de volgende ochtend voelt me been aan alsof het in tweeën is getrapt. 

    Reageer
    #11

    Ik was op internet aan het surfen aangezien mijn schoonvader soortgelijke klachten en pijnen heeft sinds ongeveer een maand. Allerlei onderzoeken al gehad maar nog geen uitsluitsel wat het is. Mag ik vragen of er bij jou al een diagnose is gesteld? Hoe gaat het nu?

    Groetjes,

    Marianne

     

    Reageer
    #12

    Precies wat Antje zegt heb ik ook! het gebeurd bij mij 1 keer in de zoveel maanden dus te weinig (vind ik zelf) om naar de dokter te gaan. maar gosh wat een pijn s nachts. En inderdaad hopen dat het wegtrekt. meestal doet dat het ook. maar 2 a 3 keer per nacht is geen pretje. volgende dag doet mijn knie dan ook de hele dag pijn.

    Reageer
    #13

    Hier sinds een week deze klachten. Ik word bruut gewekt door een hele hevige pijn in mijn knie en kan mijn been niet strekken. Overdag is het zeurend en afhankelijk van hoe erg de ‘aanval’ ‘s nachts is geweest hoe zeurend het is. Ik twijfel om naar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #14

    Ga toch maar met die klachten naar de huisarts

    Reageer
    #15

    Ik heb sinds enkele weken dezelfde klachten. 's Nachts vreselijke pijn in mijn scheenbenen. Lijkt inderdaad boven mijn knieschijf te beginnen. Echter denk ik dan: Ik kan wel naar de huisarts gaan maar wat kan hij er aan veranderen? Mijn huisarts zegt bij vele kwalen: "neem maar een paracetamolletje")-: . Nou ik slik al ibuprofen en naproxen, smeer met Voltaren maar alles helpt maar 3 t0t 4 uur. Iemand betere tips????

    Reageer
Reageer op: Schreewende pijn s’nachts in mijn onderbeen/scheen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief