Gekneusd/gebroken sleutelbeen?

  • #1

    Hallo,

    Gister heb ik met mijn team de 1e hockeywedstrijd van het seizoen gespeeld. Op een gegeven moment kwam ik in botsing met een tegenstanders, ik zag hem te laat inkomen en draaide mijn rug als reactie naar hem toe - waardoor hij vol op mijn rechterzij inliep.
    Was een behoorlijk hevige klap, zowel hij als ik bleven even liggen. Op dat moment had ik vooral last van mijn ribben (vooral zij en achterkant) en nek (allebei vooral stijf, is vannacht al een stuk minder geworden). Na de wedstrijd merkte ik echter dat ik ook behoorlijk last kreeg van mijn rechter sleutelbeen.

    Dit is vanochtend ook niet minder geworden. Ik kan mijn rechterarm nog gewoon bewegen, en als ik er bij nadenk om te kijken of het pijn doet heb ik er geen last van, als ik echter onverwachte bewegingen maak, of er gewoon niet bij nadenk trekt er soms wel een pijnscheut doorheen - maar dat is ook geen erg zware pijn. Denk hierbij aan uit bed stappen, sporttas omhangen en ik heb het ook een paar keer gemerkt bij het simpelweg opzetten van mijn koptelefoon.

    Als ik moet hoesten, en in mindere mate, lachen ervaar ik wel een hevige pijn in mijn sleutelbeen en als ik stil zit voel ik mijn sleutelbeen, maar dit ervaar ik irritant, niet als pijnlijk.

    Ik ben heel erg aan het twijfelen of het een breuk/kneuzing/aanstellerij is omdat ik verder niks aan mijn sleutelbeen zie - en zelf ook niet een plek kan vinden die pijn doet als ik er op druk.

    Mijn vraag aan jullie: Denkt u dat dit een breuk is, of zijn dit symptomen van een kneuzing en moet ik het gewoon even aanzien.

    Vriendelijke groeten,

    Michiel Janssen

    Reageer
    #2

    Hai Michiel, je zegt zelf dat het een flinke klap was maar er niets te zien is. Dan denk ik eerder aan een kneuzing en natuurlijk spierpijn. Maar als je het toch niet vertrouwt, ga dan even naar je huisarts. Hij kan je lichamelijk onderzoeken en een diagnose stellen.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Ik zit in een zelfde soort situatie, alleen zie ik wel degelijk een bult op mijn sleutelbeen en lijkt het alsof het hoger ligt dan de andere. Ik heb er wel last van, maar het is meer een zeurende pijn. Ik las meerdere dingen over gebroken/gekneusde sleutelbeenderen en begon me toch wat zorgen te maken, maar ik ben niet in de buurt van mijn huisarts en sowieso is alles dicht nu (17.45). Moet ik toch even naar de EHBO oid of kan het ook een dagje wachten?

    Reageer
    #4

    Nou, ik kan jullie verzekeren dat een gebroken sleutelbeen ONTZETTEND pijn doet! Dat heb je dan echt wel in de gaten hoor!

    Reageer
    #5

    op 30 maart heb ook ik mijn sleutelbeen gebroken, doordat ik ff op de bank wildde gaan slapen s'avonds na het eten, ik ben denk ik in slaap omgedraaid en viel van de bank op de laminaatvloer, eerste voelde beetje warm gevoel aan sleutel.
    Maar s'nachts kreeg ik vreselijke pijn en merkte dat er iets niet goed was, de volgende ochtend naar ziekenhuis foto's maken.....conlusie flink gebroken sleutelbeen, moest geopereerd worden.
    operatie was gelukt, maar na 10 dagen weer heel veel pijn in schouder en sleutelbeen, volgende dag weer foto's maken bleek dat 3 schroeven van de plaat waren losgegaan en die drukten tegen het bot van de schouder aan.
    Duss gelijk de tweede operatie plaat verwijderd, en op andere manier weer plaat opgezet, na weken weer vreselijk veel pijn, nu blijkt dat wond niet goed geneest en geeeltijk open ligt waardoor het metaal van de plaat zichtbaar is, antibiotica sloeg niet aan, nu weer naar ziekenhuis morgen dan word er een vacuumpompje op de wond geplaatst die het wondvocht eruit zuigt, ik lzit nu ook al bijna 8 weken met veel pijn.Grt. Jan

    Reageer
    #6

    gebroken sleutelbeen doet ontzettend veel pijn, zie mijn bericht. Grt. Jan

    Reageer
    #7

    Hallo
    Ik heb nu zelf een snee in het bot van het sleutelbeen .
    Nadat ik ben gaan voetballen en tegen een boom aanknalde. Dat kan het ook zijn.

    Reageer
    #8

    ik ben nu voor de derde keer geopereerd aan het sleutelbeen, de plaat was voor de derde kees losgegaan, nu hebben ze plaat eruit gehaald omdat ik erg veel pijn kreeg en de wond open ging door een ontsteking, de chirurg heeft de niet gehecht maar een vacuumpomp op de wond geplaatst die het wondvocht en de ontstekind en ook moet sluiten zuigt, tot nu is resultaat heel goed, de eerste week in ziekenhuis kreeg ik nog eens een bacterie daardoor 4 weken ziekenhuis geweest nu weer thuis, nu gaat het eindelijk na 10 weken voor uit.

    Jan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik ben nu precies een week geleden ook gevallen bij een hockeywedstrijd. Mijn tegen speler zag me te laat, en is volop op me ingelopen. Vooral de val heeft voor veel pijn gezorgd. ook op mijn sleutelbeen. Ik herken alles wat u hierboven beschrijfd. Ik ben wel naar de dokter gegaan, en die vertelden mij dat mijn sleutelbeen gekneusd is, en veel rust moet houden. Heb een mittela, maar is me verteld dat ik die niet de lang moet dragen.

    Reageer
    #10

    Hallo,

    ik las uw berichtje op deze site, ik draag nu al 3 maand een sling, is ook een soort mitella, ik hoop voor je dat pijn beetje draaglijk is, met mij gaat iets beter nu, het duurt nu bij mij extra lang dat het genezen is.

    Reageer
    #11

    Hallo Anoniem, hierbij een foto hoe het er bij mij uitzag na de derde operatie van sleutelbeen.

    Reageer
    #12

    ik heb ook gekneusde sleutelbeen, alleen ik zit in zwitserland en ik hrb het daar opgelopen, kan daar niet naar de dokter omdat het veel ste duur daar is, alleen wat moet ik doen ik ben 14 jaar.

    Reageer
    #13

    Je zou een sling of een mitella kunnen gebruiken om de schouder te ontlasten.

    Reageer
    #14

    dat doet echt veel pijn hè, ik weet er alles van, heb je de arm nu ook in mitella of of sling?
    daardoor is het iets wat draaglijker de pijn.

    grt. jan

    Reageer
    #15

    Heb vanmiddag op t werk een ongelukje gehad. 2 stalen stangen van 40 kg per stuk 6.6m lang viel boven op mijn schouder door een fout van mijn collega. Nu had ik in het begin weinig pijn. Alleen nu kan ik amper m'n arm bewegen. De ene keer doet t best wel pijn. Soort van een Pijnscheut. Als ik hoest voel k die Pijnscheut ook. Komt me bekend voor van een van jullie reactie. Wat was uiteindelijk de conclusie?

    Reageer
Reageer op: Gekneusd/gebroken sleutelbeen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief