Marcainisatie heupgewricht.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik loop sinds 6/7 maanden met vooral erg veel pijn in mijn heup, lies en knie. De pijn straalt uit vanaf (sinds kort) mijn onderrug tot in het puntje van mijn tenen. Al die maanden sleep ik echt letterlijk mijn been achter me aan als ik loop.
    Ik werk in de zorg dus ik loop ook nog is heel veel, wat ook hetgeen is dat de pijn 'oproept'. Omdat de dokter geen flauw idee heb wat ik heb en dus ook niet weet hoe lang zo iets duurt, kan ik me dus niet ziek melden en loop ik constant met erg veel pijn.
    De pijn die ik voel is brandende hevige pijn. Soms als ik ga zitten zakt de pijn wat af. De pijn word nu steeds heviger en zakt soms ook niet meer af.Ik heb alle mogelijke pijnstilling gehad, zware en meerdere gecombineert. NIKS haalt de pijn volledig weg. Het enige wat iets leek te helpen was medicatie voor zenuwpijn - Amitriptyline.

    Heeft iemamand dezelfde klachten? Ideeen wat er mis kan zijn?

    Nu moet ik van de orthepeed mijn hepgewricht laten verdoven om te zien of de pijn verdwijnt en zo niet of het van pezen/spieren afkomt. Ik ben verschrikkelijk bang voor deze injectie(s)en wil graag wat ervaringen hiervan horen van andere mensen.
    Ik hoop dat iemand wat informatie voor mij heeft...

    Bedankt,

    Sabrina

    Reageer
    #2

    Dag Sabrina,
    Amitriptyline is een SSRI (depressie) dat ook helpt bij neurologische pijnen, maar niets doet aan de oorzaak.
    Als je schrijft: "Omdat de dokter geen flauw idee heb wat ik heb en dus ook niet weet hoe lang zo iets duurt, kan ik me dus niet ziek melden en loop ik constant met erg veel pijn." gaan mijn tenen krom staan.
    Verdorie, je HEBT pijn en hij MOET uitvinden waarom, basta, en tot dat moment MOET hij je ziekmelden of aangepast werk waarbij je niet hoeft te lopen.
    Verdorie, NL is toch een ontwikkeld land, zelfs in de voormalige USSR lieten ze geen mensen lopen die pijn hadden.
    Groetjes, Har

    Reageer
    #3

    Dag Sabrina, Net wat Har zegt, meld je ziek. Ik herken de klachten en krijg in april een injectie in gewricht heup. Heb jij deze injectie nu al gehad? ik heb de klachten al +- 1,5 jaar en ben al die tijd doorgelopen en heb nu de poppen aan het dansen dat ik bijna niets meer kan. kan niet lang zitten, lang staan, lang lopen. Ik hop wat van je te lezen.Groeten, Jantje

    Reageer
    #4

    Beste Sabrina,

    Omdat amitriptyline werkzaam was, lijkt het er alleszins op dat het gaat om neuropathische pijn.
    Ik neem aan dat de orthopeed een verdoving van het si gewricht bedoelde.
    Het is geen prettige behandeling maar kan eventueel wel een goed resultaat opleveren.

    Maar ik denk dat je dan beter naar een pijn poli kunt gaan voor behandeling.

    Over het ziek melden:
    Het feit dat de dokter op dit moment niet weet wat er aan de hand is wil niet zeggen dat jij onder alle omstandigheden moet blijven doorwerken.

    Reageer
    #5

    Hoi, ik heb zelf nu 3x een marcaine inj in de heup gehad, de prik stelt niets voor in vergelijking met de pijn die je nu hebt 🙂
    En, als het helpt weet je dat het de heup is die de boosdoener is. Het is een verademing om weer pijn vrij te kunnen functioneren. SUCCES.

    Reageer
    #6

    ik heb de marcainisati gisteren in mijn linker heup laten doen omdat ik nu 2 jaar met pijn klachten in heupen en bekken loop. de prik zelf steld eigelijk niks voor. zorg wel ervoor dat je zelf goed kan ontspannen. deze prik is best wel pijnlijk. sterkte er mee. conchita

    Reageer
    #7

    Marcaïnisatie
    Een marcaïnisatie is een onderzoek waarbij - onder radiografische controle - een verdovende vloeistof in een gewricht wordt geïnjecteerd. Dit wordt gedaan om te testen of eventuele pijnklachten na de injectie minder worden of verdwijnen.
    Gevonden op http://www.werkendlichaam.nl/10192/1/woordenlijst.html

    Reageer
    #8

    vanmiddag een marcainisatie in mijn heup gehad
    stelt echt niets voor. heb er niks van gevoeld en stond na een kwartier weer buiten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb afgelopen maandag zo'n prik gehad. Ik heb toch het hele kwartier van de prik behoorlijk veel pijn gehad. De prik ging op het bot. De arts zei dat het daarom zo'n pijn deed. Er spoot door de druk zelfs iets in mijn gezicht.
    Heeft iemand ervaring hoelang het duurt voordat de pijn zou moeten verminderen. De orthopaed gaf aan dat dit 2 a 3 weken kon duren.
    Groetjes Jose

    Reageer
    #10

    Ik moest ook 2 uur blijven liggen op de dagverpleging.
    Groetjes Jose

    Reageer
    #11

    De napijn kan inderdaad 2-3 weken duren. Soms ook nog iets langer.

    Reageer
    #12

    Nou, ik ben inmiddels 3 weken verder en heb ongeveer 5 dagen bijna geen pijn gehad. Kon weer als een kievit de trap op en af. Op dit moment weer veel pijn, jammer want ik weet nu hoe het voelt sinds 2 jaar om even geen pijn te hebben. Ik moet 4 december op controle bij de orthopaed, zit nu te dubben of ik het ziekenhuis moet bellen voor een eerdere afspraak?
    Jose

    Reageer
    #13

    Je kunt natuurlijk altijd proberen om eerder een afspraak te krijgen.

    Reageer
    #14

    Is gelukt, morgenochtend al, er is gelukkig iemand uitgevallen, daarom kan ik al zo snel terecht. Slik momenteel tramadol voor de pijn.
    Jose

    Reageer
    #15

    Beste Jose,
    Ben benieuwd wat de orthopeed voorstelt.
    Laat even wat weten als je bent geweest.
    Succes.

    Reageer
Reageer op: Marcainisatie heupgewricht.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief