uitstralende beenpijn vanuit heup

 • #1

  Wat begon met een zeurende pijn in de benen die kwam en ook weer ging, is nu overgegaan in een constante zeurende beenpijn. Dit speelt al enkele jaren. de pijn loopt van mijn dijbeen (zij/bovenkant bovenbeen) langs mijn knie, via de zijkant van mijn onderbeen (buitenkant) langs mijn enkel. Oh ja, het gaat om mijn rechterbeen. MRI van rug levert niets op, foto van heup ook niet. Spieren in heup zijn erg gespannen en daarvoor ga ik naar fysio die de triggerpoints los probeert te krijgen. Nog geen resultaat. Zit regelmatig op een foamroller mijn bil te masseren, doet veel pijn maar levert weinig verlichting. Wordt er zo langzamerhand gek van. Wandelen en staan is prima, echter zitten kan ik niet lang volhouden. Ook houdt het me soms s'nachts uit de slaap. Kan het ook vanuit de buik komen? Met hormonen te maken hebben? ben vrouw van 45. Iemand met dezelfde ervaring die de oplossing weet? Huisarts zegt dat ik er maar mee moet leren leven maar daar ben ik nog niet aan toe.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Heeft je fysio ook naar je bilspier gekeken? Die kan ook op zenuwen drukken en daardoor uitstraling in de rest van het been geven. Dus niet de spieren in de heup zelf,maar de grote bilspier. Vraag je fysio je hele lichaam van top tot teen teen te checken. Door spanning of blokkades op een plek waar je niet echt of geen klachten hebt, kun je ergens anders dat wel krijgen. Dan heeft alleen de pijn plek behandelen geen zin,omdat de oorzaak niet aangepakt wordt.

  Laat hem/haar o.a. eens controleren of je s.i. gewrichten niet vastzitten,ook daardoor kun je pijn in je been krijgen omdat er zenuwtjes klem komen de zitten.

  En mocht er uiteindelijk niks gevonden worden, vraag dan een verwijzing naar een Pijnpoli. Dan zijn er nog mogelijkheden om de pijn te verlichten en er beter mee om te leren gaan. Dat is nog iets anders dan er maar gewoon mee moeten leven. Eigenlijk zou je huisarts deze optie zelf ook moeten noemen, vind ik.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  45 is idd te jong!

  Heb je al eens gehoord van een loopanalyse met emg van de spieren?
  Want als je er al jaren last van hebt, wordt het tijd om het verder te onderzoeken. Er kan blijken dat je sommige spieren te veel aanspant door de manier van lopen, of dat er een disbalans is.

  Onzin, ermee leren leven. Alsof die huisarts niet zou willen dat de klachten minder werden als die het zou hebben.

  Geef het niet op, succes!

  Reageer
  #4

  Bedankt voor jullie reacties! Fysiotherapeut geeft aan dat het idd gespannen bilspieren zijn, maar kan dat zo'n grote invloed op het hele been hebben? Nog niet vermeld: Mijn rechterbil is ook ingedeukt aan de zijkant, dit heeft mijn linkerbil niet. Mijn bovenbeenspieren (voorkant) zijn bijna altijd gevoelig en gespannen, soms ook trillend. De grote vraag is hoe ik die bilspieren weer in de rust krijg, hopelijk volgt de rest van mijn been dan ook. Tips zijn dan ook zeer welkom!

  Reageer
  #5

  De grote bilspier ( piriformis) kan op bepaalde zenuwen drukken waardoor je hernia achtige uitstralingspijn in je been kunt krijgen. Je fysio zou dit toch eigenlijk moeten weten.

  In mijn vorige berichtje schreef ik al dat de oorzaak ook elders in je lichaam kan liggen,als er iets vast zit of scheef staat. Tips zijn lastig te geven zolang je de oorzaak niet duidelijk hebt. Oefeningen die voor mij goed zijn bij de zelfde klacht, kunnen voor jou dat juist niet zijn. Ga dus niet zomaar dingen proberen die gebaseerd zijn op andermans ervaring zonder advies van een fysio.

  Mijn tip is dus nogmaals om een goede fysio/manueel therapeut je hele lichaam bij langs te laten gaan. Die kan aan de hand van het onderzoek je behandelen en gerichte oefeningen voor thuis geven.

  Reageer
Reageer op: uitstralende beenpijn vanuit heup
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief