Uitstralingspijn, rechterbil, heup en rechterbeen

 • #1

  Ik loop al een half jaar met ontzettende pijn. Het komt vanuit mijn bil en rechterbeen. Althans het lijkt op uitstralingspijn. De pijn is continue aanwezig, een brandende scherpe trekkende pijn. En dan ook nog vaak een pijnscheut erbij. In de avond trekt het naar mijn scheenbeen (lijkt wel botpijn) door naar de enkel. Lopen gaat moeizaam en de meeste activiteiten lukken me niet meer. Heb al verschillende medicatie gehad maar niks helpt. Een spuit in mijn heup. Slik nu al 6x 10mg oxycodon pd zodat ik een beetje vooruit kom.(5x snelwerkende en 1x langwerkend) savonds 1x amitriptyline. Ik slaap hooguit 3 a 4uur per nacht, 15 kilo afgevallen en ben op.

  Fotos heup, bekken en rug is goed
  Mri lage rug, niks op te zien.

  Waar komt mijn pijn toch vandaan?? Fysiotherapeut kan me niet helpen en hebben me terug gestuurd naar de huisarts.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ben je ook bij een orthopeed of revalidatie arts geweest? Zo niet,zou ik daar een verwijzing naartoe vragen.

  Of een verwijzing naar een Pijnpoli, zodat er daar door een multidisciplinair team nog eens goed gekeken kan worden.

  Wat jij beschrijft, herken ik als verschillende dingen:

  -Een hernia,maar dat zou bij jou dan op de scan zichtbaar moeten zijn,
  -De bilspier die op een zenuw drukt,
  -Pijn van uit de si gewrichten/het bekken, waar een zenuw in de knel zit.
  De laatste twee zie je niet op een scan of foto,maar een goede fysio/manueeltherapeut kan dit herkennen.
  En de pijn van je knie naar je enkel herken ik daarnaast ook van een fibula kopje wat niet goed staat. Wat weer te maken kan hebben met de stand van bekken en heup,door spierspanning of een eerdere blessure aan knie of enkel. Ook dit kan een fysio/manueeltherapeut onderzoeken.

  Reageer
  #3

  Hoi Suus,

  Bij een orthopeed ben ik ook al 2x geweest. Maar konden me niet helpen. Mijn Huisarts had me doorverwezen met de klacht "heup". En ik roep al maanden dat het niet mijn heup is. Ik heb een spuit gehad erin, foto gemaakt van heup, bekken en rug. Omdat dit goed was willen ze me weer een injectie geven en dit weiger ik omdat ik zeker weet dat dit het probleem niet is.

  Ik blijf volhouden dat dit zenuwpijn is. En verschrikkelijke pijn! Rechterkant net boven mijn bil heb ik een enorme bult (dit lijkt op een spier wat vastzit) en vanaf daar trekt het zo naar onder toe. Het is 1 gehele pijn wat echt begint in mijn bil. Daarbij is liggen het meest pijnlijke.

  Fysio ben ik ook geweest maar zeggen ook me niet te kunnen helpen. Ik heb nu een doorverwijzing idd gevraagd voor de pijnpoli.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Ja,dat is het vervelende, er wordt vaak alleen gekeken naar het "onderdeel" wat op papier aangevraagd is. Terwijl de klacht ergens anders vandaan komt.

  Wat jij beschrijft, een bult die voelt als een vastzittende spier en zenuwpijn, klinkt logisch. Een opgezette spier kan op zenuwen drukken. Een goede fysio herkent dit gelijk,maar ik heb er eentje meegemaakt die glashard zei dat dit helemaal niet kan, die snapte er ook niet zoveel van geloof ik. Ik hoop voor je dat de Pijnpoli wel wat oplevert! En afhankelijk van in welke regio je woont,een vriendin van mij is bij een hele fijne sportarts geweest,die ook echt alles doet om een oorzaak en oplossing voor klachten te vinden waar zij al door meerdere andere artsen terug naar huis gestuurd was. Die sportarts werkt op twee locaties in Nederland.

  Reageer
Reageer op: Uitstralingspijn, rechterbil, heup en rechterbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief